Άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου - Δύο τεστ την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου - Δύο τεστ την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Θετική γνωμοδότηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων - Λεπτομέρειες για τη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ

Δεκτή έγινε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των τριών τάξεων των Λυκείων με δια ζώσης εκπαίδευση από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει στο σπίτι τεστ κορωνοϊού και να είναι, βέβαια, αρνητικοί. Οι ανήλικοι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τους γονείς ή κηδεμόνες με την οποία θα βεβαιώνεται πως δεν διαπιστώθηκαν θετικοί. Η προμήθεια των self test από τα φαρμακεία θα ξεκινήσει από την 9 Απριλίου Παρασκευή και αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ενημερώνοντας για τη διαδικασία η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε πως κάθε εβδομάδα οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ. Οι μαθητές θα προσκομίζουν -σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος- τη σχετική υπεύθυνη δήλωση τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Στην περίπτωση που το τεστ βγει θετικό θα ακολουθεί επανεξέταση σε δημόσια δομή χωρίς κόστος, όπως διευκρίνισε η υπουργός.

Αυτή τη στιγμή έχουν παραληφθεί περίπου ένα εκατ. μονάδες τεστ ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα φτάσουν στα φαρμακεία 7 εκατ. μονάδες, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διενέργεια τεστ από τον γενικό πληθυσμό.

Για τα γυμνάσια και τα δημοτικά σχολεία υπάρχουν εκτιμήσεις που μεταθέτουν το άνοιγμά τους για τις 10 Μαϊου, αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο δρομολογείται η παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες τον Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ