Διευκρινίσεις Χαρδαλιά: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα - Κλειστές οι εκκλησίες

Διευκρινίσεις Χαρδαλιά: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα - Κλειστές οι εκκλησίες

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων διαμορφώνεται πια στα 300 ευρώ, από 150 ευρώ που είναι σήμερα.

Όπως ανέφερε, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς, ενώ το κυνήγι και το ψάρεμα δεν εμπίπτουν στις προβλέψεις της ατομικής άθλησης για την οποία ο πολίτης θα πρέπει πρώτα να στείλει μήνυμα με αριθμό 6 στο 13033. Επίσης:

  • H παραλαβή φαγητού από κατάστημα εστίασης δεν αποτελεί ξεχωριστή κατ' εξαίρεση μετακίνηση αλλά πρέπει να εντάσσεται σε μια άλλη μετακίνηση. Για παράδειγμα, επιστρέφοντας από την ατομική άθληση ή από την παροχή βοήθειας σε κάποιο πρόσωπο.
  • Ειδικά για την περιοχή της Σάμου οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να στέλνουν SMS για τις μετακινήσεις τους.
  • Οι νεοσύλλεκτοι που παρουσιάζονται τις επόμενες ημέρες στα κέντρα εκπαίδευσης θα μπορούν να συνοδεύονται και από τους δύο γονείς τους που ακολούθως θα λαμβάνουν βεβαίωση από την πύλη του στρατοπέδου.
  • Διασφαλίστηκαν rapid test για τον εβδομαδιαίο έλεγχο των εργαζομένων στις μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων που αποδείχθηκαν από τα αδύναμα σημεία.
  • Αναφερόμενος στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ανέφερε πως δεν γιορτάστηκαν η 25η Μαρτίου, το Πάσχα και η 28η Οκτωβρίου και πως το ίδιο θα συμβεί για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ