Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Συνεχίζονται από γης και αέρος οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια.

Το μεγαλύτερο βάρος των δυνάμεων πέφτει στην περιοχή του Σταυρού, όπου η πυρκαγιά καταστρέφει ένα συμπαγές δάσος που απέχει περίπου δύο χιλιόμετρα από το χωριό, χωρίς ωστόσο να απειλείται το τελευταίο.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών ενισχύουν δύο Καναντέρ που ήρθαν από την Ιταλία, ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια και από την Ισπανία. Στην Εύβοια βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που μετά από ενημέρωση στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης η πυρκαγιά είχε φτάσει στην περιοχή των Ψαχνών χωρίς ωστόσο να απειλήσει την κωμόπολη, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατόρθωσαν να περιορίσουν το μέτωπο.

Οι αναφορές από την περιοχή που έπληξε η πυρκαγιά είναι αποκαρδιωτικές, καθώς έχουν καταστράφηκαν μια μεγάλη δασική έκταση, καθώς και αγροτικές καλλιέργειες. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η αποτύπωση της κατάστασης θα πραγματοποιηθεί με ταχύτητα ώστε να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ