Ο κορονοϊός (ξανα)τρομάζει τους επενδυτές

Ο κορονοϊός (ξανα)τρομάζει τους επενδυτές

Αρνητικά αντιδρούν οι μεγάλες κεφαλαιαγορές στην προοπτική ενίσχυσης της πανδημίας.

Στις ΗΠΑ οι βασικοί δείκτες της Wall Street βυθίστηκαν στο κόκκινο κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς η Καλιφόρνια και η Φλόριντα ανακοίνωσαν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ενώ τις ανησυχίες εντείνει η διαπίστωση πως οι μονάδες εντατικής θεραπείας στο Χιούστον του Τέξας έχουν σχεδόν γεμίσει.

Σε όλο τον κόσμο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει πλέον ξεπεράσει τα 9,5 εκατ. ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 485.000, με τους 124.000 εξ αυτών στις ΗΠΑ. Στη Βραζιλία τα κρούσματα ανέρχονται σε 1,2 εκατ. και οι θάνατοι πλησιάζουν τις 54.000, ενώ μόνο χθες ανακοινώθηκαν 1.100 θάνατοι στη νοτιοαμερικανική χώρα και 808 στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη χθες ανακοινώθηκαν 522 νέοι θάνατοι, με 154 στη Ρωσία και άλλους τόσους στη Βρετανία, ενώ 48 απώλειες καταγράφηκαν στη Σουηδία, 30 στην Ιταλία, 21 στην Πολωνία και 17 στη Γερμανία.

Ωστόσο δεν είναι μόνο η πανδημία που προκαλεί νευρική κρίση. Η κυβέρνηση Τραμπ ενδέχεται να προχωρήσει ακόμα και σε διπλασιασμό των δασμών για εισαγωγές προϊόντων αξίας 3,1 δισ. δολαρίων από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Βρετανία, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κόντρας με την Ε.Ε. για τις επιδοτήσεις στην Airbus. Το αρνητικό κλίμα είναι πιθανό να παραταθεί και σήμερα, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί πως ο αριθμός των νέων ανέργων στις ΗΠΑ ξεπέρασε ξανά το ένα εκατ. την τελευταία εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ