Kalashnikov CV 1: Τo άγνωστο ηλεκτρικό «υπερόπλο» της Ρωσίας που ήθελε να... σκοτώσει την Tesla

Kalashnikov CV 1: Τo άγνωστο ηλεκτρικό «υπερόπλο» της Ρωσίας που ήθελε να... σκοτώσει την Tesla

Η γνωστή για την κατασκευή πυροβόλων όπλων, η ρωσική Kalashnikov επιχείρησε να κατακτήσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με ένα ηλεκτρικό τετράτροχο το οποίο ευτυχώς για όλους έμεινε στα συρτάρια των Ρώσων.

H Kalashnikov έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για την κατασκευή πυροβόλων όπλων, τα οποία βασίζονται στον σχεδιασμό του περίφημου Ρώσου στρατηγού, Mikhail Timofeyevich Kalashnikov.

Γνωστά για την ανθεκτικότητα, την αποτελεσματικότητα και το χαμηλό κόστος κατασκευής τους, τα Kalashnikov δεν άργησαν να κυριαρχήσουν σε σχεδόν όλες γωνίες του πλανήτη, αποτελώντας σήμερα το πιο διαδεδομένο όπλο του πλανήτη με την παραγωγή του να ξεπερνά σήμερα τις 72 εκατομμύρια μονάδες.

Η επιτυχία που γνώρισε το πυροβόλο όπλο της Kalashnikov, γνωστό και ως AK-74, ώθησε τη ρωσική εταιρεία κατασκευής του να αναζητήσει νέες δραστηριότητες οι οποίες θα της εξασφάλιζαν νέες πηγές εσόδων. Μεταξύ άλλων, η Kalashnikov δημιούργησε και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θέλοντας να χτυπήσει την αναδυόμενη αμερικανική υπερδύναμη ονόματι Tesla.

Αξιοποιώντας την ρωσική «προίκα», η Kalashnikov επένδυσε σε μια ένα… σοβιετικό station wagon (βλέπε IZH 2126 Kombi) το οποίο και μετασκεύασε ώστε να το προσαρμόσει στα νέα ηλεκτρικά δεδομένα.

Μάλιστα, οι Ρώσοι περιέγραφαν το ηλεκτρικό υπερόπλο της Kalashnikov ως sportscar, καθώς διέθετε την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα.

Η Kalashnikov αποδείχθηκε εξαιρετικά γενναιόδωρη και ως προς τους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας, εξασφαλίζοντας στο πρωτότυπο CV 1 μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 90 kWh και αυτονομία η οποία στα χαρτιά τουλάχιστον άγγιζε τα 400 χιλιόμετρα.

To ηλεκτρικό τετράτροχο της Kalashnikov πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα του το 2018, στο πλαίσιο μιας έκθεσης οπλικών συστημάτων και παρά την αποθεωτική υποδοχή που γνώρισε από τους Ρώσους δεν κατάφερε ποτέ να βρει μια θέση στη γραμμή παραγωγής.

Κάπως έτσι το φιλόδοξο project έμεινε στα συρτάρια των Ρώσων και η Kalashnikov συνέχισε να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλα. Να κατασκευάζει οπλικά συστήματα και ειδικότερα πυροβόλα όπλα δίνοντας συνέχεια στον μύθο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά της.

Πηγή: carandmotor.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ