Επιστρέφει το θρυλικό Ράλι Ακρόπολης - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη

Επιστρέφει το θρυλικό Ράλι Ακρόπολης - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη

Στον ρυθμό του Ράλι Ακρόπολης θα ζήσει την ερχόμενη Πέμπτη η Αθήνα, η οποία θα μετατραπεί σε αποκλεισμένη πόλη, για 10 ολόκληρες ώρες, καθώς για πρώτη φορά η διοργάνωση ξεκινά από την Ακρόπολη και με πρώτη «ειδική διαδρομή» στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, την Πέμπτη 9-9-2021, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ, ενώ από την Τροχαία θα γίνονται εκτροπές για να διευκολύνεται η κίνηση.

Η πρώτη εικόνα είναι τι θα κλείσει η λεωφόρος Συγγρού από την οδό Καλλιρρόης, ενώ θα απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων σε έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται όμως ότι οι δύσκολες ώρες για την Αθήνα δεν θα είναι μόνο αυτές, αλλά μετά την ολοκλήρωση της «ειδικής» στο Σύνταγμα, τα περίπου 50 αγωνιστικά αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν στο ράλι, θα σταθμεύσουν στην κάτω πλευρά της πλατείας, μέχρι το πρωί της Παρασκευής οπότε θα αναχωρήσουν για τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι. Στο χώρο στάθμευσης θα μπορούν να τα επισκέπτονται οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να τα θαυμάσουν, κάτι που θα γίνεται με έλεγχο από την αστυνομία.

Η αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τα μέτρα αστυνόμευσης, ήταν αντικείμενα της ειδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη και όλων των επικεφαλής των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών.

Πάνω από 500 εκατ. τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν την έναρξη του αγώνα

Όπως δήλωσαν και ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Αυγενάκης, εκτιμάται ότι την έναρξη του αγώνα θα παρακολουθήσουν πάνω από 500 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο και θα είναι μια πολύ μεγάλη προβολή για τη χώρα, γι’ αυτό η επιτυχία του σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση.

Αύριο θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα μέτρα και οι διακοπές κυκλοφορίας από την Τροχαία Αττικής, ενώ ο κ. Θεοδωρικάκος απηύθυνε παράκληση σε όλους τους πολίτες «να ενημερωθούν και να πάρουν υπόψη τους τα μέτρα που θα ληφθούν, γιατί αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν για ένα τριήμερο τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας».

Παράλληλα στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της προστασίας των θεατών, αλλά και των επισήμων που έχουν προσκληθεί και θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από ειδική εξέδρα στην πλατεία Συντάγματος, με αυστηρές προϋποθέσεις για την πανδημία, που καθορίζει το υφυπουργείο Αθλητισμού (μόνο εμβολιασμένοι, με τεστ κλ.π.).

Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία οι προσκεκλημένοι είναι περίπου 650 άτομα.

Για πρόληψη οποιουσδήποτε απροόπτου και την εφαρμογή των μέτρων θα διατεθούν πάνω από 1.000 αστυνομικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ