Στο στόχαστρο τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Στο στόχαστρο τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα
Μια σειρά από μέτρα εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων από το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Οι ανακοινώσεις της κα Σαββαΐδου θα γίνουν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που οργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και ησυνέντευξη θα γίνει με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για το πρόβλημα της κυκλοφορίας των ανασφαλίστων οχημάτων, τη διαδικασία εντοπισμού τους και τις σχετικές πρωτοβουλίες της πολιτείας και της ασφαλιστικής αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία της ασφαλιστικής αγοράς με το υπουργείο Οικονομικών είναι στενή προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή της νομοθεσία από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές με επιτόπιους ελέγχους και ηλεκτρονικά με επιμέλεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Τα στοιχεία θέλουν τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα να είναι περίπου 1 εκατομμύριο ενώ με βάση τα αποτελέσματα της νέας εφαρμογής του Επικουρικού Κεφαλαίου περίπου ένα στα πέντε οχήματα είναι ανασφάλιστο.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαΐου ο κάτοχος αυτοκινήτου μπορεί να διαπιστώσει ο ίδιος εάν είναι ασφαλισμένος επισκεπτόμενος το site του Επικουρικού Κεφαλαίου και του Κέντρου Πληροφοριών στη διεύθυνση "www.hic.gr".

Εκεί πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και το ΑΦΜ του, επιβεβαιώνει εάν το όχημά του εμπεριέχεται στη λίστα των ασφαλισμένων οχημάτων.