Σε θάλαμο αποκατάστασης από την εντατική ο Σουμάχερ

Σε θάλαμο αποκατάστασης από την εντατική ο Σουμάχερ
Σε νέα φάση μπαίνει ο αγώνας ζωής του Μίκαελ Σουμάχερ, καθώς θα μετακινηθεί από τη μονάδα εντατικής θεραπείας σε θάλαμο αποκατάστασης.


Αν αυτό αληθεύει, τότε ο 45χρονος Σουμάχερ βρίσκεται εκτός κινδύνου, αν και παραμένει αμφίβολο το επίπεδο της προόδου που έχει σημειωθεί, γράφει η Daily Mail.

Η νέα είδηση έρχεται τέσσερις μήνες μετά την ανακοίνωση των γιατρών για την προσπάθεια αφύπνισης από το τεχνητό κώμα που είχε μπει μετά το ατύχημά του κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις, στις 29 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε πως αν επρόκειτο να ξυπνήσει, θα το είχε ήδη κάνει.

Οι ιατρικές πηγές πάντα έλεγαν ότι θα ερχόταν μια στιγμή που θα έπρεπε να ενημερώσουν τη σύζυγό του Κορίνα, τον αδερφό του Ραλφ και τον πατέρα του Ρολφ, ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω γι' αυτόν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στην πτέρυγα αποκατάστασης, θα συνεχίσει να λαμβάνει την ίδια θεραπεία που περιλαμβάνει καθημερινό μασάζ για τόνωση των μυών, αλλά οι γιατροί δεν αναμένουν σημαντικές βελτιώσεις – τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα – στην κατάστασή του.

«Η μεταφορά του Σουμάχερ σε μια ειδική κλινική αποκατάστασης ετοιμάζεται και οι πιθανότητες πλήρους αποκατάστασης έχουν μειωθεί» γράφει το δημοφιλές εβδομαδιαίο περιοδικό της Γερμανίας, Bunte.
Η εκπρόσωπος του Σουμάχερ πάντως δεν έχει απαντήσει στο άρθρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ