ΗΠΑ:Ρεκόρ σις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων - Χάνει έδαφος η Tesla

 ΗΠΑ:Ρεκόρ σις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων - Χάνει έδαφος η Tesla

Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50% σε σχέση με πέρυσι και αντιπροσώπευαν το ρεκόρ του 7,9% των συνολικών πωλήσεων του κλάδου

 

 

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτινάχθηκαν σε περισσότερα από 300.000 για πρώτη φορά το τρίτο τρίμηνο, αλλά το μερίδιο αγοράς της ηγέτιδας Tesla υποχώρησε στο χαμηλότερο ιστορικό, σύμφωνα με έκθεση της Cox Automotive στο Πέμπτη.

Η Tesla κυριαρχεί τώρα μόλις στο μισό της αγοράς, από το 62% που κατείχε το πρώτο τρίμηνο, παρά τον πόλεμο τιμών που ξεκίνησε η εταιρεία υπό την ηγεσία του Έλον Μασκ για να εδραιώσει τη θέση της στην ανταγωνιστική αρένα των EV.

Ωστόσο, η εταιρεία θα μπορούσε να αντιστρέψει την πτωτική τάση με την κυκλοφορία του ηλεκτρικού φορτηγού Cybertruck, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στους πελάτες το τρέχον τρίμηνο, δήλωσε η εταιρεία έρευνας αγοράς.

Παίζοντας catch-up, άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες μειώνουν επιθετικά τις τιμές για να αντιμετωπίσουν ένα σκληρό περιβάλλον ζήτησης που προκαλείται από τον υψηλό πληθωρισμό και το αυξανόμενο κόστος δανεισμού.

«Τα υψηλότερα επίπεδα αποθεμάτων, η μεγαλύτερη διαθεσιμότητα προϊόντων και η πτωτική πίεση στις τιμές συνέβαλαν στην τόνωση της συνεχούς γραμμικής ανάπτυξης των πωλήσεων EV στην αγορά των ΗΠΑ», δήλωσε ο Cox.

Ο πόλεμος τιμών που ξεκίνησε από την Tesla μείωσε τις μέσες τιμές των EV σε 50.683 δολάρια τον Σεπτέμβριο, από 52.212 δολάρια τον προηγούμενο μήνα, πρόσθεσε ο Cox.


Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50% σε σχέση με πέρυσι και αντιπροσώπευαν το ρεκόρ του 7,9% των συνολικών πωλήσεων του κλάδου, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Rivian Automotive παρέδωσε περισσότερα αυτοκίνητα το τρίτο τρίμηνο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές και επανέλαβε τον ετήσιο στόχο παραγωγής της για 52.000 οχήματα.


Η Tesla, εν τω μεταξύ, έχασε τις εκτιμήσεις της αγοράς για παραδόσεις το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις στα εργοστάσιά της για την κυκλοφορία μιας νεότερης έκδοσης του σεντάν Model 3 αναγκάστηκαν να σταματήσουν την παραγωγή.

Η εταιρεία ανάλυσης του κλάδου Canalys δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ενώ η Tesla είναι κυρίαρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών EV για να ικανοποιηθεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον για ηλεκτρικά οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ