Hyundai και Kia ανακαλούν 91.000 οχήματα στις ΗΠΑ

Hyundai και Kia ανακαλούν 91.000 οχήματα στις ΗΠΑ

Οι κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν ότι οι ηλεκτρονικοί ελεγκτές για το συγκρότημα αντλίας λαδιού Idle Stop & Go πιθανά να περιέχουν κατεστραμμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση της αντλίας.

Η Hyundai Motor και η Kia δήλωσαν την Πέμπτη ότι ανακαλούν περισσότερα από 91.000 νεότερα οχήματα στις ΗΠΑ λόγω πιθανού κινδύνου πυρκαγιάς και προέτρεψαν τους ιδιοκτήτες να σταθμεύουν έξω και μακριά από κατασκευές μέχρι να γίνουν οι επισκευές.

Η ανάκληση αφορά τα οχήματα Hyundai 2023-2024 Palisade, 2023 Tucson, Sonata, Elantra και Kona και 2023-2024 Seltos και 2023 Kia Soul, Sportage. Η ανάκληση αφορά περίπου 52.000 οχήματα Hyundai και σχεδόν 40.000 οχήματα Kia.

Οι κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν ότι οι ηλεκτρονικοί ελεγκτές για το συγκρότημα αντλίας λαδιού Idle Stop & Go πιθανά να περιέχουν κατεστραμμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση της αντλίας. Οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου και οι αντιπρόσωποι θα επιθεωρήσουν και θα αντικαταστήσουν τον ηλεκτρικό ελεγκτή της αντλίας λαδιού όπου απαιτείται.

Η Kia δήλωσε ότι έχει έξι αναφορές για δυνητικά σχετιζόμενα συμβάντα, αλλά χωρίς ατυχήματα ή τραυματισμούς, ενώ η Hyundai έχει τέσσερις παρόμοιες αναφορές. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας ότι ένα ύποπτο εξάρτημα απομακρύνθηκε από την παραγωγή τον Μάρτιο.

Η Hyundai δήλωσε στις αντιπροσωπείες ότι θα πρέπει να παρέχεται ένα ενοικιαζόμενο όχημα στους πελάτες που δεν αισθάνονται ασφαλείς στη χρήση του οχήματός τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάκλησης. Η Hyundai δήλωσε ότι εάν οι ιδιοκτήτες αναφέρουν οσμή καψίματος/ τήξης, θα πρέπει να ρυμουλκήσουν το όχημα στον πλησιέστερο αντιπρόσωπο της Hyundai και να μην επιχειρήσουν να το οδηγήσουν.

Εκτός από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, η ζημιά από τη θερμότητα θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα που θα είχε αντίκτυπο σε άλλους ενσωματωμένους ελεγκτές του οχήματος, δήλωσε η Hyundai.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι έλαβε μια αναφορά για ένα όχημα Hyundai Palisade του 2023 που παρουσίαζε ζημιά από τη θερμότητα στην καλωδίωση/συνδετήρα της ηλεκτρικής αντλίας λαδιού, γεγονός που ώθησε την αυτοκινητοβιομηχανία να ξεκινήσει έρευνα. Η Kia δήλωσε τον Ιούνιο ότι έλαβε μια αναφορά για τήξη σε ένα Soul του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ