Ford: Ανακαλεί 125.000 οχήματα λόγω βλαβών στον κινητήρα που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές

 Ford: Ανακαλεί 125.000 οχήματα λόγω βλαβών στον κινητήρα που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές

Η ανάκληση καλύπτει διάφορα SUV Escape και Lincoln Corsair και συμπαγή pickup φορτηγά Maverick από τα μοντέλα 2020-2023 με υβριδικούς ή plug-in υβριδικούς κινητήρες 2,5 λίτρων

Η Ford Motor ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επεκτείνεται και εκδίδει νέα ανάκληση για 125.000 οχήματα και φορτηγά σπορ κοινής ωφέλειας, επειδή οι βλάβες του κινητήρα μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Η ανάκληση καλύπτει διάφορα SUV Escape και Lincoln Corsair και συμπαγή pickup φορτηγά Maverick από τα μοντέλα 2020-2023 με υβριδικούς ή plug-in υβριδικούς κινητήρες 2,5 λίτρων, σύμφωνα με μια κατάθεση στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

Η Ford είπε ότι μεμονωμένα προβλήματα κατασκευής κινητήρα μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη βλάβη του κινητήρα και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να απελευθερωθεί λάδι κινητήρα ή ατμοί καυσίμου, αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς και τραυματισμού.

Η Ford ανακάλεσε αρχικά 100.000 Escape, Corsair και Maverick στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο του 2022, αφού εντόπισε 23 αναφορές παγκοσμίως για πυρκαγιά ή καπνό μετά από ύποπτο πρόβλημα του μπλοκ ή του δοχείου λαδιού.Η Ford ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είχε αναφορές για τουλάχιστον τρία οχήματα που υπέστησαν πυρκαγιές μετά την επισκευή ανάκλησης του 2022.

Η Ford και η NHTSA συμβούλεψαν τους ιδιοκτήτες να σταθμεύσουν και να σβήσουν τον κινητήρα εάν ακούσουν απροσδόκητους θορύβους του κινητήρα, παρατηρήσουν μείωση της ισχύος του οχήματος ή δουν καπνό.

Η Νο. 2 αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 142.000 SUV Lincoln MKC στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω κινδύνου πυρκαγιάς και συμβούλεψε τους ιδιοκτήτες να σταθμεύουν έξω και μακριά από κατασκευές μέχρι να ολοκληρωθεί η επισκευή ανάκλησης. Η Ford ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αντιπρόσωποι θα προσθέσουν μια ασφάλεια στο κύκλωμα τροφοδοσίας του αισθητήρα παρακολούθησης μπαταρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ