Διαμαρτυρία για νέες περικοπές στις συντάξεις από διπλωματικούς υπαλλήλους

Διαμαρτυρία για νέες περικοπές στις συντάξεις από διπλωματικούς υπαλλήλους

Οι συνταξιούχοι διπλωματικοί υπάλληλοι τονίζουν ότι η συντριπτική πλειονότητά τους υπηρέτησε σε χώρες τριτοκοσμικές και συχνά εχθρικά διακείμενες έναντι της Ελλάδας

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τις νέες περικοπές στις συντάξεις τους εκφράζουν οι συνταξιούχοι διπλωματικοί υπάλληλοι. Το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων εξέδωσε ανακοίνωση, όπου γίνεται λόγος για «αγρίως μειωθείσες συντάξεις», η περαιτέρω περικοπή των οποίων θα καταστήσει επισφαλή την ίδια την επιβίωση των συνταξιούχων

«Οι νέες αυτές περικοπές αντιτίθενται σε κάθε έννοια δικαιοσύνης και λογικής αντιμετώπισης από το κράτος των υπαλλήλων του, οι οποίοι επί δεκαετίες υπερασπίσθηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν τις θέσεις της Ελλάδος, υπηρετώντας πολλές φορές αδιαμαρτύρητα εκεί όπου τους έστελνε η Υπηρεσία, με ελάχιστα μέσα, τις περισσότερες φορές χωρίς καμία υποστήριξη, υλική ή υπηρεσιακή, από την Αθήνα».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι συνταξιούχοι διπλωματικοί υπάλληλοι τονίζουν ότι η συντριπτική πλειονότητά τους υπηρέτησε σε χώρες τριτοκοσμικές και συχνά εχθρικά διακείμενες έναντι της Ελλάδας, μακριά από την οικογένειά τους. «Και υπηρέτησαν αγόγγυστα, με μόνο κριτήριο τη σκέψη ότι υπηρετούν την πατρίδα τους. Αυτό είναι το ευχαριστώ», υπογραμμίζουν.

Οι συνταξιούχοι διπλωματικοί θα εξετάσουν όλες τις νομικές δυνατότητες που υφίστανται και θα επιδιώξουν «τη νομική ανατροπή της σχετικής απόφασης». Τονίζουν, ωστόσο, ότι, εκτός από το νομικό σκέλος της υπόθεσης, υπάρχει και η ηθική διάσταση, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει η κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή και να αντιμετωπίσει τα άλλοτε στελέχη του κράτους με θετικό πνεύμα και όχι με εχθρότητα.