Μέσω ίντερνετ οι βεβαιώσεις συντάξεων ΟΓΑ και ΟΑΕΕ

Μέσω ίντερνετ οι βεβαιώσεις συντάξεων ΟΓΑ και ΟΑΕΕ
Μέσω ίντερνετ και συγκεκριμένα από τον υπολογιστή τους θα μπορούν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και ΟΓΑ να εκτυπώσουν και να ενημερωθούν για τις αποδοχές που έχουν δηλωθεί στο Ε1 2015.

ΟΑΕΕ: Να υπενθυμίσουμε ότι η βεβαίωση έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα αφού οι αποδοχές θα είναι προσυμπληρωμένες στην φορολογική δήλωση. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των Βεβαιώσεων Αποδοχών 2014 των συνταξιούχων του στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο πεδίο «Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων ΟΑΕΕ».

Η πρόσβαση στην εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για ολόκληρο το χρονικό διάστημα υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων οικ. έτους 2015 με χρήση του Α.Φ.Μ. και του Α.Μ.Κ.Α. του δικαιούχου.

Συγκεκριμένα ο ΟΑΕΕ έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική υπηρεσία εκτύπωσης των βεβαιώσεων συντάξεων για φορολογική χρήση στην ιστοσελίδα του Ταμείου. Ο συνταξιούχος που επιθυμεί να την εκτυπώσει γνωρίζοντας το ΑΜΚΑ του και το ΑΦΜ του μπορεί να πληροφορηθεί για τις αποδοχές που θα έχει προσυμπληρωμένες η φορολογική δήλωση.

Την εφαρμογή θα την βρείτε ΕΔΩ

ΟΓΑ: Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ , η έκδοση των βεβαιώσεων γίνεται μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας, όπου υπάρχει η ένδειξη «Εκτύπωση βεβαίωσης συντάξεων για φορολογική χρήση».

Ο συνταξιούχος συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου (ΑΜΣ) που αποτελείται από 10 αριθμούς, καθώς και τον ΑΦΜ. Στην συνέχεια εκτυπώνει την βεβαίωση του. Από φέτος, την ίδια διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης ακολουθούν και οι δικαιούχοι «συντάξεων επιζώντων» (χηρείας – ορφανικές).

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή που ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν καταχωρηθεί λανθασμένα, μπορούν να προσφεύγουν στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ, για την έκδοση της βεβαίωσης.

Την εφαρμογή θα την βρείτε ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ