ΠΟΜΙΔΑ: Να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος του ΕΝΦΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος του ΕΝΦΙΑ

Την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ ζήτησε η ΠΟΜΙΔΑ να εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, εν όψει της ομιλίας του στη Δ.Ε.Θ.

Στην επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ επεσήμανε τις σύμφωνες θετικές εισηγήσεις του ΙΟΒΕ και της Επιτροπής Πισσαρίδη ως προς την άμεση ευεργετική επίδραση της κατάργησής του συμπληρωματικού φόρου στην ανοικοδόμηση, την Εθνική Οικονομία και την κοινωνία γενικότερα, αλλά και τη δημοσιονομική δυνατότητα κατάργησής του που πηγάζει από την αύξηση και την επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε πάμπολλες περιοχές της χώρας.

Έτσι, όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, θα περιοριστεί εν μέρει η σφοδρή λεηλασία της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, που εκδηλώνεται και στη φορολογία εισοδήματος και με πολλές άλλες και συνεχώς αυξανόμενες επιβαρύνσεις.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταΐκούρα

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη

Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Αθήνα, 7.9.2021

ΘΕΜΑ: Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ.

Αξιότιμοι κοι Υπουργοί

Εν όψει της ομιλίας του κ. Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θεωρούμε απόλυτα αναγκαίο να εισηγηθεί το Υπουργείο σας τον τερματισμό μιας από τις σημαντικότερες στρεβλώσεις του φορολογικού μας συστήματος: Την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ από το έτος 2022, και τη μετατροπή του σε μονό και όχι διπλό φόρο επί των ακινήτων.

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η επέκτασή τους σε πολλές νέες περιοχές, αλλά και η δυνατότητα ορθολογικής φορολόγησης της εκτός σχεδίου ιδιοκτησίας, όχι τόσο της καθαρά αγροτικής, όσο αυτής που λόγω θέσης και εμβαδού έχει ως προορισμό την οικιστική και τουριστική αξιοποίηση, δίνουν στο Υπουργείο σας τη μοναδική ευκαιρία να απαλλάξετε την οικονομία και την κοινωνία μας από τη "γάγγραινα" του συμπληρωματικού φόρου, αφού το ποσό που αποδίδει θα υπερκαλυφθεί από τους παραπάνω αυξημένους πόρους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΝΦΙΑ από τον... Μάρτιο

Η κυβέρνηση επιταχύνει τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και φέρνει την εκκαθάρισή του αρκετά νωρίτερα μέσα…