Απίστευτο: φόρτωσαν ΕΝΦΙΑ σε ανέργους και πολύτεκνους -Δείτε πόση έκπτωση φόρου δικαιούστε

Απίστευτο: φόρτωσαν ΕΝΦΙΑ σε ανέργους και πολύτεκνους -Δείτε πόση έκπτωση φόρου δικαιούστε
Αφού βεβαίωσαν φόρο σε 6,15 εκατομμύρια φορολογούμενους –μεταξύ αυτών και εκατοντάδες χιλιάδες άποροι, άνθρωποι με μηδενικό εισόδημα οι οποίοι έτυχε να έχουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους- οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών καλούνται τώρα να εφαρμόσουν τον νόμο και τις απαλλαγές που έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή.

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους έχει βεβαιωθεί φόρος ο οποίος δεν τους αναλογεί. Ο ίδιος ο νόμος προβλέπει ελαφρύνσεις οι οποίες όμως κατά τον υπολογισμό του φόρου δεν ελήφθησαν υπόψη. Και δεν ελήφθησαν υπόψη επειδή η γενική γραμματεία Εσόδων δεν εξέδωσε την απόφαση προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία. Η απόφαση θα βγει μέσα στις επόμενες ημέρες και αυτό θα έχει ως συνέπεια να ξεκινήσει μια απίστευτη κινητοποίηση για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες. Δεν αποκλείεται καθόλου, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, εκτός από τον γολγοθά της διόρθωσης των λαθών, να περάσουν και από μια απίστευτη ταλαιπωρία επισκεπτόμενοι τη Δ.Ο.Υ για να αποδείξουν ότι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος ήταν πάνω από 700.000 με το εισοδηματικό κριτήριο να διαμορφώνεται στις 7050 ευρώ. Για τον ΕΝΦΙΑ ο νόμος προβλέπει έκπτωση φόρου 50% ακόμη και αν το εισόδημα είναι 9000 ευρώ. Αυτομάτως, αυτοί που δικαιούνται έκπτωση 50% εκτοξεύονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο. Μην νομίζετε όμως ότι η διαδικασία θα είναι γρήγορη ή αυτόματη. Μέσα στον νόμο, υπάρχει πρόβλεψη ότι θα πρέπει να έχει εξοφληθεί και η τελευταία οφειλή σε εφορία ή ασφαλιστικό ταμείο. Άρα, για να ελεγχθεί αν κάποιος δικαιούται έκπτωση φόρου (50% ή και 100%), η υπόθεση θα πρέπει να περάσει καταρχήν από το Taxis(για να ελεγχθεί αν υπάρχουν οφειλές στην εφορία) και στη συνέχεια θα πρέπει να περάσει και από το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) για να ελεγχθεί αν υπάρχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Για να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των δεδομένων, θα περάσουν μήνες ολόκληροι.

Έστω και μέσα από αυτό τον γολγοθά, φορολογούμενοι δικαιούνται και θα εξασφαλίσουν έκπτωση φόρου 50% ή 100%. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις; Δείτε τις ΕΔΩ.

Ακόμη και τα 230.000 νομικά πρόσωπα, δικαιούνται να αναστείλουν την πληρωμή του φόρου για τρία χρόνια εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Δείτε ποιες είναι οι προϋποθέσεις ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ