Η Γαλλία ετοιμάζει μέτρα για να κλείσει το φορολογικό κενό με τα AirBnB

 Η Γαλλία ετοιμάζει μέτρα για να κλείσει το φορολογικό κενό με τα AirBnB

Σχεδόν το 20% των ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού που δεν νοικιάζουν ήδη το σπίτι τους ή μέρος του στο AirBnB σχεδιάζουν να το κάνουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου έτους

 

Το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας επεξεργάζεται σχέδια για να κλείσει ένα φορολογικό κενό των βραχυπρόθεσμων επιπλωμένων μισθώσεων όπως η AirBnB , δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.
Πολλές μεγάλες γαλλικές πόλεις αντιμετωπίζουν ελλείψεις κατοικιών και η ενοικίαση διαμερισμάτων σε τουρίστες και πλατφόρμες όπως το AirBnB συχνά κατηγορούνται για τη μείωση της προσφοράς κατοικιών.
Μια τριάδα διακομματικών νομοθετών τον περασμένο μήνα ζήτησε να γίνουν αυστηρότεροι οι κανόνες που ρυθμίζουν τέτοιες ενοικιάσεις και να τερματιστεί η ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση που λαμβάνουν αυτά τα ενοίκια έναντι των κανονικών μακροχρόνιων μισθώσεων.
"Δυσκολεύομαι να καταλάβω την πολύ ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για το AirBnB. Θα μεταρρυθμίσουμε τους φορολογικούς κανόνες και θα κάνω προτάσεις", δήλωσε ο Λεμέρ στο BFM TV.

«Όταν ένα απροσδόκητο κέρδος γίνεται πολύ μεγάλο και ο φόρος είναι πολύ ευνοϊκός, δεν υπάρχει λόγος να διατηρηθεί μια τέτοια φορολογική μεταχείριση που οδηγεί σε υπερβολή», πρόσθεσε.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι τα σχέδια βρίσκονται υπό επεξεργασία και δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2024, ο οποίος είναι πιθανό να δημοσιευθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.


Σχεδόν το 20% των ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού που δεν νοικιάζουν ήδη το σπίτι τους ή μέρος του στο AirBnB σχεδιάζουν να το κάνουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου έτους στη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας που ανατέθηκε από τους δημοσκόπους Ifop.

Η AirBnB, η οποία είναι εταιρικός χορηγός των Αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ