Ο πιο ακριβός πίνακας που δημοπρατήθηκε ποτέ

Ο πιο ακριβός πίνακας που δημοπρατήθηκε ποτέ
Ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσσο, Les Femmes d’Alger, πρόκειται για το πιο πολύτιμο έργο τέχνης που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκε μέσω του Οίκου Δημοπρασιών Christie, δημοπρασία για έναν πίνακα του ισπανού καλλιτέχνη Pablo Picasso και συγκεκριμένα για το έργο του "Les Femmes d' Alger (Version "O")". Ο πίνακας πωλήθηκε στην τιμή που αγγίζει τα 180 εκατομμύρια δολάρια, τιμή που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση της λίστας με τους πιο ακριβούς πίνακες που έχουν πωληθεί σε δημοπρασία.

Λίγες ημέρες αργότερα, ανεπιβεβαίωτες πηγές όπως αναφέρεται στη New York Post, ισχυρίζονται ότι ο ακριβός αυτός πίνακας αγοράστηκε τελικά από τον πρώην Πρωθυπουργό του Κατάρ, Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani.

Από την πλευρά του βέβαια, ο οίκος δημοπρασιών Christie's εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία αρνείται να επιβεβαιώσει ή όχι την πληροφορία, ενώ τονίζει ότι ουδέποτε δόθηκε κάποιο στοιχείο για τον αγοραστή του πίνακας ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η ανακοίνωση καταλήγει ότι όλες αυτές οι πληροφορίες είναι μόνο εικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ