Βρετανία: Black Friday από ..."δεύτερο χέρι" - Έκρηξη στις πωλήσεις μεταχειρισμένων

 Βρετανία: Black Friday από ..."δεύτερο χέρι" - Έκρηξη στις πωλήσεις μεταχειρισμένων

Στο παιχνίδι μπαίνουν η σουηδική H&M και το πολυκατάστημα Selfridges στο Ηνωμένο Βασίλειο ανταποκρινόμενοι στην αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών

 

Καθώς η Black Friday ξεκινά την εορταστική περίοδο αγορών, οι έμποροι λιανικής και οι κατασκευαστές αναμένουν ότι ένας αυξανόμενος αριθμός Βρετανών καταναλωτών θα αναζητήσει μεταχειρισμένες ευκαιρίες για να εξοικονομήσουν μετρητά και να ψωνίσουν πιο βιώσιμα.

Καθώς ο επίμονος πληθωρισμός και τα υψηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων μειώνουν την ικανότητα των αγοραστών να ξοδεύουν, πωλητές μεταχειρισμένων όπως η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου eBay και η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam αναφέρουν ότι αναμένουν αυξημένες πωλήσεις μεταχειρισμένων ειδών από ηλεκτρικές σκούπες μέχρι ρούχα.

Αναγνωρίζοντας ότι τα νέα προϊόντα τους παραμένουν απρόσιτα για πολλούς αγοραστές, περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν μεταχειρισμένα εμπορεύματα με χαμηλότερο περιθώριο κέρδους, ακολουθώντας μια τάση που θέλει την Apple, την εταιρεία πολυτελών ηχείων Sonos και την εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων γυμναστικής Peloton να πωλούν τέτοια προϊόντα στο eBay UK φέτος, παρά τον κίνδυνο να "χτυπήσουν" τις πωλήσεις των νέων προϊόντων τους.

Εννέα από τις 10 καλύτερες προσφορές του eBay UK την περασμένη Μαύρη Παρασκευή ήταν μεταχειρισμένα αντικείμενα. Φέτος, οι εκπτώσεις θα είναι βαθύτερες σε προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ηχείων Sonos και των μοτοσυκλετών Peloton, δήλωσε σε συνέντευξή της η Eve Williams, γενική διευθύντρια των επιχειρήσεων του eBay στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Οι άνθρωποι δεν έχουν τις οικονομίες που είχαν μετά τον COVID, επομένως πρέπει να είναι πιο έξυπνοι από ποτέ», είπε.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής σκούπας Dyson έχει συνδεθεί τα τελευταία χρόνια με το eBay UK για να πουλήσει επίσημα επισκευασμένα προϊόντα με μεγάλη έκπτωση στην τιμή των νέων.

Ενώ ένα νέο Dyson V11 Animal Cordless Vacuum κοστίζει περίπου 499 λίρες (622 $), τα μεταχειρισμένα προϊόντα θα είναι στην πλατφόρμα αυτή την Παρασκευή στο eBay για 218,99 λίρες.

Η παγκόσμια αγορά μετραχειρισμέων ηλεκτρονικών ειδών αξίζει περίπου 48 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να αυξάνεται περίπου 10% κάθε χρόνο έως το 2030, σύμφωνα με στοιχεία της Coherent Market Insights. Συγκριτικά, η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών ειδών, αξίας 723 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προβλέπεται να αυξάνεται σχεδόν 6% κάθε χρόνο μέχρι το 2032, σύμφωνα με στοιχεία της Precedence Research.

Περίπου το 23% των καταναλωτών παγκοσμίως δηλώνει ότι αγοράζει περισσότερα μεταχειρισμένα προϊόντα, σύμφωνα με το EY Future Consumer Index, μια έρευνα σε 22.000 καταναλωτές που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι λιανοπωλητές όπως η H&M της Σουηδίας και το πολυκατάστημα Selfridges στο Ηνωμένο Βασίλειο ανταποκρίνονται στην αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών.

Η Selfridges στοχεύει σχεδόν οι μισές αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες της να βασίζονται σε μεταπώληση, επισκευή, ενοικίαση ή αναπλήρωση έως το 2030, είπε πέρυσι. Η H&M άνοιξε τον περασμένο μήνα ένα τμήμα μεταχειρισμένων ρούχων στο κορυφαίο κατάστημά της Regent Street στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ