ΕΕ: 30 Νοεμβρίου η υιοθέτηση της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Υγεία

ΕΕ: 30 Νοεμβρίου η υιοθέτηση της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Υγεία

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι γενικοί στόχοι αυτής της Στρατηγικής αφορούν στην επίτευξη της καθολικής κάλυψης υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και επένδυση σε υγιή τρόπο ζωής

Στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Παγκόσμια Στρατηγική της ΕΕ για την Υγεία, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Θέλουμε να διαμορφώσουμε τον ηγετικό ρόλο της ΕΕ στον τομέα της υγείας παγκοσμίως, απέναντι σε ένα ολοένα και πιο προκλητικό γεωπολιτικό τοπίο» τόνισε ο κ. Σχοινάς μιλώντας στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον κορονοϊό.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι γενικοί στόχοι αυτής της Στρατηγικής αφορούν στην επίτευξη της καθολικής κάλυψης υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και επένδυση σε υγιή τρόπο ζωής ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της προσέγγισης Team Europe. Eπίσης, ο κ. Σχοινάς επισήμανε την ανάγκη για σωστό υπόβαθρο διακυβέρνησης, κάτι που «απαιτεί ισχυρό και υπεύθυνο πολυμερές σύστημα, με τον ΠΟΥ στον πυρήνα του».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι τα χειρότερα, αναφορικά με την πανδημία της COVID19, έχουν περάσει, ωστόσο «εξακολουθούμε να αγνοούμε ότι ο ιός εξελίσσεται και μεταλάσσεται», ενώ τόνισε ότι ο κορονοϊός πρέπει να παραμείνει στο επίκεντρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ