Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Στα πλαίσια του 17ου Annual Capital Link Invest in Greece Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση προς τιμήν της Ελλάδος,την «Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, χτύπησε το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2015 πλαισιωμένος από την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, καθώς και από Ανώτατα Στελέχη εταιριών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανήρτησε την Ελληνική σημαία στην Wall Street και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει αυτή τη μέρα.

Η ενεργός ανάμειξη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, του μεγαλυτέρου χρηματιστηρίου στον κόσμο, συμβάλλει στην αναβάθμιση και προβολή της Ελλάδος σε ένα ευρύτατο επενδυτικό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης δείχνει την σταθερή υποστήριξη του Χρηματιστηρίου στην Ελλάδα, τις Ελληνικές επιχειρήσεις, την Ελληνική Ναυτιλία και την Ομογένεια. Η Αμερικανική Κεφαλαιαγορά αποτελεί σημαντικότατη πηγή άντλησης κεφαλαίων για αυξανόμενο αριθμό εταιριών Ελληνικών συμφερόντων και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαδραματίζει κύριο ρόλο σε αυτό.

Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών και του εξωτερικού και αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Στην τελετή λήξεως από πλευράς Ναυτιλιακών Εισηγμένων στα Χρηματιστήρια της Αμερικής συμμετείχαν οι κκ: Τάσος Ασλίδης - Euroseas Ltd. (NASDAQ:ESEA), Γιάννης Κούστας - Danaos Corporations (NYSE:DAC), Γιάννης Ταβλάριος - Gener8Maritime Inc. (NYSE:GNRT), Νίκος Τσάκος - Tsakos Energy Navigation (NYSE:TNP) και John Gaffney - Safe Bulkers (NYSE: SB)

Τέλος συμμετείχαν οι εξής εισηγμένες και μη εταιρείες με τους εκπροσώπους τους: Α.Σ. Παπαδημητρίου & Συνεργάτες - Δικηγορική Εταιρία, Acquis Hotels & Resorts, Aegean Buners SA, Aegean Marine Petroleum Network Inc., Aegean Air, AXIA Ventures Group Ltd, Bank of America ML, Citi, Credit Suisse, Energean Oil & Gas, EY, First Athens, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Grivalia Properties REIC, Intralot, McKinsey & Company Greece, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ Α.Ε., Sherman & Sterling, UBS AG, Watson Farley καθώς και ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης Πρόεδρος της Capital Link και η κυρία Όλγα Μπορνόζη, Managing Director της Capital Link.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ