Χρηματιστήριο Αθηνών: Με απώλειες η πρεμιέρα των τραπεζών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με απώλειες η πρεμιέρα των τραπεζών
Σε χαμηλά επίπεδα κινείται σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά με το βλέμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στο ντεμπούτο των νέων μετοχών των Alpha Bank και Eurobank που προέκυψαν από τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Όλα τα φώτα λοιπόν σήμερα είναι στις τραπεζικές μετοχές, με εκείνη της Alpha Bank να υποχωρεί κατά 8,51% στα 2,15 ευρώ, αν και νωρίτερα έφτασε έως το -14,89%.

Απώλειες 26,43% σημειώνει και η Eurobank, στα 1,03 ευρώ, ενώ η Πειραιώς, η οποία διαπραγματεύεται χωρίς τις νέες μετοχές ακόμη, υποχωρεί κατά 24% στα 0,76 ευρώ.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, που επικαλείται το capital.gr η πρώτη περίοδος της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης θα χαρακτηριστεί από έντονη μεταβλητότητα, τόσο σε ενδοσυνεδριακό όσο και σε ημερήσιο επίπεδο. Και αυτό διότι ακόμη και αν οι τραπεζικοί τίτλοι προσεγγίσουν τα νέα ιστορικά χαμηλά στα οποία έγιναν οι αυξήσεις κεφαλαίου, οι αποτιμήσεις θα έχουν βρεθεί σε μια ιδιαίτερα συμπιεσμένη αποτίμηση σε σχέση με τα ενσώματα κεφάλαια τους που κυμαίνεται μεταξύ 0,29 και 0,26 φορές.

Εντομεταξύ η μετοχή του ΟΤΕ προσπαθεί να διαφυλάξει τα επίπεδα των 9 ευρώ περιορίζοντας τις απώλειες στο 1,75%, αν και σήμερα "επισκέφτηκε" και τα 8,90 ευρώ, όταν υποχωρούσε κατά 2,84%. Υπό πίεση είναι και η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία χάνει 2,19%, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με την επιβολή της φορολόγησης των παιγνίων. Επίσης, απώλειες άνω του 1% σημειώνουν και οι μετοχές των Ελλάκτωρ, Μυτιληναίου, ΟΛΠ, Motor Oil και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ σήμερα ανακάμπτει (από το χθεσινό -6,36%), καταγράφοντας κέρδη 1,44%, αν και νωρίτερα βρέθηκε ακόμη και στο +2,26%. Η ΜΕΤΚΑ κερδίζει 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Βιοχαλκο, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΕΕ.