Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη αύριο ο Ν. Δένδιας

  Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη αύριο ο Ν. Δένδιας

Οι συζητήσεις αναμένεται, να εστιάσουν σε θέματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής

 

Σειρά συναντήσεων θα έχει αύριο, Τρίτη 31 Μαΐου, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Αρχικά θα συναντηθεί με την ομόλογό του Δρ Bisera Turković, αναπληρώτρια πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών και Υπουργό Εξωτερικών της. Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες, ενώ κοινές δηλώσεις στον Τύπο θα γίνουν περί ώρα 11:45 (τ.ω.).

Κατόπιν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Zoran Tegeltija, ο οποίος θα του παραθέσει γεύμα εργασίας. Εν συνεχεία, θα έχει επαφές με τα μέλη του συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και ειδικότερα, με τον Šefik Džaferović (Πρόεδρο) ώρα 13:00, τον Željko Komšić ώρα 13:50 και τον Milorad Dodik ώρα 16:30.

Τέλος, θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Josip Brkić και με τη δήμαρχο της πόλεως, Benjamina Karić. Οι συζητήσεις αναμένεται, μεταξύ άλλων, να εστιάσουν σε θέματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, καθώς και στις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ