Παγκρήτια Τράπεζα: Ανακοίνωσε την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Παγκρήτια Τράπεζα: Ανακοίνωσε την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Στην υπογραφή νέας τριετούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας προχώρησε σήμερα η Διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων, μετά από δύο μήνες εποικοδομητικού διαλόγου.

Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας με τους εργαζομένους της Παγκρήτιας Τράπεζας αποτέλεσαν η οικονομική και επιδοματική πολιτική, αιτήματα κοινωνικού χαρακτήρα, με έμφαση στη στήριξη της οικογένειας, θέματα θεσμικά όπως η εκπαίδευση των εργαζομένων και η προστασία της απασχόλησης, καθώς και θέματα που αφορούν στην πρόληψη, την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση κάθε μορφής συμπεριφοράς βίας και παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

"Με δεδομένο ότι η Παγκρήτια Τράπεζα εισέρχεται σε μια νέα φάση μετασχηματισμού και ανάπτυξης, η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη, την ικανοποίηση των εργαζομένων, αλλά και τη δέσμευση και προσήλωσή τους στην κοινή προσπάθεια για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων", επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αντώνης Βαρθολομαίος ο οποίος ευχαριστώντας τους εκπροσώπους του Συλλόγου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον εποικοδομητικό διάλογο ο οποίος επέφερε και ένα καλό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις.

Η διοίκηση της Τράπεζας αναγνώρισε σχεδόν το σύνολο των κοινωνικού χαρακτήρα αιτημάτων, ενώ επιτεύχθηκε διμερής συμφωνία σε ό,τι αφορά τις αμοιβές και τα επιδόματα, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα και των δύο πλευρών. Με την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης, η οποία θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2024 επιδιώκεται η παροχή ενός σύγχρονου και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για όλους τους εργαζομένους, ενώ θεμελιώνεται μια ισχυρή βάση δημιουργικής συνέχειας και συνοχής, ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ