Το γεύμα Στουρνάρα με Νουί: Τι συζήτησαν

Το γεύμα Στουρνάρα με Νουί: Τι συζήτησαν


Η «Σιδηρά Κυρία» του εποπτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ντανιέλ Νουί βρίσκεται στην Αθήνα και «ξεσκονίζει» για τα καλά τις συστημικές τράπεζες.

Η κ. Νουί έδωσε τα εύσημα στους τραπεζίτες για το αποτέλεσμα των stress test και εξέφρασε την ικανοποίησή της από τα βήματα που έχουν γίνει στο μέτωπο της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα όπου και γευμάτισαν.

Τα «φλέγοντα» θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η κεφαλαιακή θέση των ελληνικών τραπεζών, η πορεία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η ανάγκη αύξησης της κερδοφορίας του τραπεζικού συστήματος αλλά και η πορεία εξόδου της ελληνικής οικονομίας.

Όσοι γνωρίζουν μιλούν για επίπεδο άριστης συνεργασίας μεταξύ της Γερμανίδας Νουί και του έλληνα κεντρικού τραπεζίτη, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών στο πλαίσιο των stress test. Και οι δύο συμφωνούν ότι τα θετικά αποτελέσματα των stress test ήταν μόνο η αρχή.

Τι σημαίνει αυτό; Η Νουί ζήτησε να «ανέβει» η ταχύτητα και να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια. Αυτό θα είναι το επόμενο στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ