Ο Ν.Καραμούζης ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Ο Ν.Καραμούζης ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, εξέλεξε ομόφωνα ως Πρόεδρό του τον Ομότιμο Καθηγητή, κ. Νικόλαο Καραμούζη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Eurobank Ergasias.

Επίσης ομόφωνα, στην ίδια συνεδρίαση, αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι κ.κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Παναγιώτης-Αριστείδης Θωμόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, και Βασίλειος Ράπανος, Πρόεδρος της Alpha Bank.

Το βιογραφικό του

Ο κ. Καραμούζης κατέχει τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E., είναι πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και μέλος στις παρακάτω Επιτροπές του Διοικητικού Συμβουλίου: Επιτροπή Κινδύνων και Επιτροπή Υποψηφιοτήτων. Είναι παράλληλα μέλος του Νομικού Επιστημονικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα. Κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην GENIKI Bank καθώς και του συμβούλου Διοίκησης & μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, επικεφαλής για τις δραστηριότητες του Wholesale Banking επί 14 χρόνια, υποδιοικητής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ, πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος και σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και του Δ.Σ. του ΣΕΒ και μέλος του Δ.Σ του ΙΟΒΕ και της Eurobank Cyprus. Έχει διατελέσει μέλος στα Δ.Σ. των εταιρειών ΟΤΕ, CHIPITΑ, Olympia Development και του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος, πρόεδρος στην Global Finance και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο κ. Ν. Καραμούζης είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μέχρι και το Σεπτέμβριο 2013 κατείχε τη θέση του καθηγητή στο Τμήμα Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοικητικής. Έχει διδάξει στο παρελθόν στο Pennsylvania State University, στο Case Western Reserve University, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Deree College. Έχει εκτεταμένο ερευνητικό, συγγραφικό και επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις σε τόμους, συλλογικές εκδόσεις και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων, ομιλιών και παρουσιάσεων σε συνέδρια και εκδηλώσεις.

Είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Master Degree στα Οικονομικά από το American University των Η.Π.Α. και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) με εξειδίκευση σε Θέματα Νομισματικής Πολιτικής και Διεθνών Οικονομικών από το Pennsylvania State University των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ