Καραμούζης: Οι τράπεζες πρέπει να επιστρέψουν στη χρηματοδότηση της οικονομίας

Καραμούζης: Οι τράπεζες πρέπει να επιστρέψουν στη χρηματοδότηση της οικονομίας
Στη δήλωση ότι οι τράπεζες μπορούν μετά την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση να επιστρέψουν στον κύριο ρόλο τους που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας, προχώρησε ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης.

Κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή την εισαγωγή των νέων μετοχών των τραπεζών Eurobank και Alpha Bank, παρουσία των προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων και των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ο κ. Καραμούζης δήλωσε ότι «η στήριξη των μετόχων μας, των διεθνών και των Ελλήνων επενδυτών που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας». Πρόσθεσε δε ότι η τράπεζα διαθέτει πλέον όλες τις προϋποθέσεις για να αναστρέψει την πορεία επιστρέφοντας το 2016 στην σταθερή επαναλαμβανόμενη οργανική κερδοφορία.

Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος της Alpha Bank Βασίλειος Ράπανος δήλωσε ότι «η επιτυχία της ανακεφαλαιοποιήσεως είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς των στελεχών και όλου του προσωπικού της τράπεζας, τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων εκείνων που μας εμπιστεύονται, τους επενδυτές και τους πελάτες μας.

«Η σημερινή μέρα μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την ολική επαναφορά του ρόλου των τραπεζών στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου» δήλωσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Ιάκωβος Γεωργάνας και πρόσθεσε ότι: «Ελπίζουμε ότι τη νέα περίοδο θα επαναπροσελκύσουμε με τη βοήθεια των τραπεζών τους ιδιώτες επενδυτές. Όλα όμως εξαρτώνται από την επάνοδο της κερδοφορίας»