Λ. Κατσέλη: Είναι ώρα ευθύνης και αποφάσεων για όλους και δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Λ. Κατσέλη: Είναι ώρα ευθύνης και αποφάσεων για όλους και δεν υπάρχουν αδιέξοδα
Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, Λούκα Κατσέλη κατά την ομιλία της στην γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

«Είναι ώρα ευθύνης και αποφάσεων για όλους και δεν υπάρχουν αδιέξοδα», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Κατσέλη.

Στη συνέχεια κάλεσε την κυβέρνηση να αξιολογήσει με προσοχή την κατάσταση, το πολιτικό σύστημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, το χρηματοοικονομικό σύστημα να διασφαλίσει τη σταθερότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία.

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας υπάρχουν ισχυρές προϋποθέσεις για ουσιαστική πρόοδο και σημείωσε ότι πρέπει να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις που εγγυώνται τη σταθερότητα και την προοπτική της χώρας.

Απευθύνθηκε επίσης και προς τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι και αυτοί από την πλευρά τους οφείλουν να συνυπολογίσουν, όπως τόνισε, την κρισιμότητα της κατάστασης.

Στην ομιλία της η πρόεδρος της Εθνικής δεν παρέλειψε, μεταξύ άλλων, να απευθυνθεί και στους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να επιδείξουν, όπως είπε, σταθερότητα και συνέπεια καθώς από μία απλή ανάληψη μέχρι μία πληρωμή υποχρεώσεων επηρεάζει τα μεγέθη της οικονομίας και τον τρόπο άσκησης της πολιτικής.

ΠΗΓΗ: Euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ