Αναβάλλεται η απόφαση για αύξηση της Eurobank

Αναβάλλεται η απόφαση για αύξηση της Eurobank
Την αναβολή λήψης απόφασης για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αποφάσισε το Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank Ergasias, το οποίο συνήλθε σήμερα 13 Μαρτίου, κατόπιν συνεννοήσεως με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κύριο μέτοχο της Τράπεζας.

ΤΟ Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) μπλοκάρει τις διαδικασίες για να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3 δις ευρώ η Eurobank καθώς θεωρεί ως προαπαιτούμενο την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Βουλή για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημερινό δ.σ που ξεκίνησε στις 9 το πρωί και τελείωσε στις 12 το μεσημέρι, υπήρξε διαφωνία καθώς η διοίκηση της Εurobank έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να εξασφαλίσει ποσό άνω των 2 δις ευρώ και έχει δηλώσει στο ΤΧΣ όσο και στην Τράπεζα της Ελλάδας ότι μπορεί να καλύψει εξ΄ολοκλήρου την αύξηση με ιδιωτικά κεφάλαια. Το ΤΧΣ αντιδρά καθώς θέλει να έχει νομική προστασία καθώς η νέα αύξηση της Eurobank θα γίνει σε τιμή μετοχής χαμηλότερη από αυτή που απέκτησε τη συμμετοχή του (95,2%) το Ταμείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ