Χτυπήματα σε ΤτΕ και ελληνικές τράπεζες από κουκουλοφόρους της τρόικας

Χτυπήματα σε ΤτΕ και ελληνικές τράπεζες από κουκουλοφόρους της τρόικας
Χοντραίνει το παιγνίδι γύρω από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

καθώς πέραν του ότι φαίνεται ότι διαμορφώνεται επιθετικά και με τακτικές κουκουλοφόρων κοινή γραμμή της τρόικας απέναντι στην Τράπεζα της Ελλάδος που προσδιορίζει τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών σε επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα των 6 δις Ευρώ.
Η τρόικα επιχειρεί τώρα να αμφισβητήσει έμμεσα και τη μεθοδολογία που ακολουθεί η Τράπεζα της Ελλάδος με διαρροές και δηλώσεις αξιωματούχων οι οποίοι όμως ζητούν να μην δημοσιοποιείται το όνομά τους λειτουργώντας πρακτικά ως κουκουλοφόροι.
Ειδικότερα Ευρωπαίος αξιωματούχος του οποίου το όνομα είναι γνωστό αλλά ο ίδιος ζήτησε να μην δημοσιοποιηθεί δήλωσε σε δημοσιογράφους επί λέξει «Εάν ήμουν στη θέση της Ελλάδας, θα φρόντιζα οι τεχνικές των μεθόδων αξιολόγησης να είναι συμβατές με αυτές που θα χρησιμοποιήσει η ΕΚΤ τον Οκτώβριο». Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν χρησιμοποιεί συμβατή μέθοδο. Την ίδια στιγμή όμως δεν θα πρέπει να παραγνωριστεί ότι η ΤτΕ έχει λάβει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες κορυφαίων οίκων που πιστοποιούν ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών διαμορφώνονται στα επίπεδα που ορίζει η ΤτΕ.
Υπενθυμίζεται ότι το κρούσμα αμφισβήτησης της διαδικασίας δεν είναι το πρώτο ενώ φαίνεται να συντονίζεται με μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως οι Financial Times που ανέβαζαν τις κεφαλαιακές ανάγκες στα 15 δις Ευρώ επικαλούμενοι το ΔΝΤ. Όμως τώρα το ΔΝΤ εμφανίζεται να συμφωνεί με ΕΚΤ και ΕΕ ότι οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών είναι στα 8 με 8,5 δις Ευρώ γεγονός που πιστοποιεί ότι το ζήτημα πλέον δεν είναι ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά πως το τραπεζικό σύστημα θα κρατηθεί σε ομηρία και μαζί του και η ελληνική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ