Μύρισε…. πλειστηριασμός για 62.000 δανειολήπτες

Μύρισε…. πλειστηριασμός για 62.000 δανειολήπτες
Με την κυβέρνηση να επιμένει ότι δεν πρέπει να αρθεί την 1/1/2014 η προστασία των πλειστηριασμών και την τρόικα να εντείνει τις πιέσεις της στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι πιέσεις της τρόικας είναι «στοχευμένες» καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών, φέρονται να ζητούν άρση της προστασίας εδώ και τώρα για 62.000 ενυπόθηκα δάνεια. Εξ’ αυτών τα 26.000 είναι στεγαστικά και τα 36.000 επιχειρηματικά. Πρόκειται για περιπτώσεις φορολογουμένων για τους οποίους έχει ήδη εκδοθεί διαταγή πληρωμής ενώ, εκ των 62.000 δανειοληπτών, οι 15.000 φέρονται να κατατάσσονται στην κατηγορία των «μπαταχτσήδων»

Για το θέμα των πλειστηριασμών, εκλήθη να απαντήσει δια του αρμόδιου επιτρόπου Ο. Ρεν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, ο κ. Ρέν απάντησε ότι «η Επιτροπή θα είναι σε θέση να διατυπώσει τη γνώμη της αφού λάβει τα αιτηθέντα στοιχεία σχετικά με τις παραμέτρους των ανεξόφλητων χρεών».

To τελικό σχέδιο για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, θα προβλέπει προστατευτικό πλαίσιο για τους συνεργάσιμους δανειολήπτες και όσους βρίσκονται κάτω από τα αποδεκτά όρια διαβίωσης.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση ανώτατου στελέχους του υπουργείου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του ΥΠΑΝ Κ. Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο οποίος σημείωσε: «Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία θα αποκαλυφθούν». Αναφορικά με το ζήτημα των εμπορικών μισθώσεων καταγράφηκε για άλλη μια φορά η διάσταση των δύο πλευρών.


Η τρόικα ζήτησε να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των μισθώσεων τόσο των νέων όσο και των υφιστάμενων, με το υπ.Ανάπτυξης να επιμένει ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να επικεντρωθούν στις νέες εμπορικές μισθώσεις.

Νωρίτερα για το θέμα, το fpress.gr ανέφερε: κάντε κλικ εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ