Κύπρος: Τριγμούς προκαλεί το θέμα με την αμοιβή της Alvarez & Marsal

Κύπρος: Τριγμούς προκαλεί το θέμα με την αμοιβή της Alvarez & Marsal
Εντονους τριγμούς προκαλέι στην κυπριακή κυβέρνηση το θέμα της αμοιβής της Alvarez & Marsal για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών

Διοικητικοί σύμβουλοι μετέβησαν χθες στο γραφείο του και ζήτησαν εξηγήσεις για την συμφωνία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, η οποία προνοεί πληρωμή 11 εκατομμυρίων στον διεθνή οίκο Alvarez & Marsal, ως αμοιβή επιτυχίας (success fee) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας υποστηρίζουν ότι ο ξένος οίκος δεν συνεισέφερε καθόλου στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει καμία υποχρέωση να καταβάλει οποιαδήποτε αμοιβή επιτυχίας στην Alvarez & Marsal για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αναφέρει, εξάλλου, σε γραπτή δήλωσή του ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Πανίκος Δημητριάδης υποστηρίζει, ότι τα πρόσφατα δημοσιεύματα, αναφορικά με τη συμφωνία μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας και του οίκου Alvarez & Marsal, είτε αποτελούν συνέχεια μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας, που καταβάλλουν συγκεκριμένοι κύκλοι, ώστε να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση, είτε σκοπεύουν στην προώθηση των συμφερόντων της Alvarez & Marsal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ