Στίγκλιτς: Οι πιθανότητες να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι 50 - 50

Στίγκλιτς: Οι πιθανότητες να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι 50 - 50
Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι 50% εκτιμά ο νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς και τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει στάση και να βοηθήσει την Ελλάδα.

«Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η Γερμανία και οι υπόλοιποι, έχουν προεξοφλήσει την κατάσταση ως πλήρης αποτυχία» επισημαίνει ο οικονομολόγος στην βρετανική εφημερίδα Independent.

Στη συνέχεια επαινεί την Ελλάδα για τις περικοπές δαπανών στις οποίες έχει προβεί, σε μια λιτότητα που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μια «γεύση φαρμάκου» που δόθηκε με στόχο «να σκοτώσει την οικονομία», η οποία έχει συρρικνωθεί κατά ένα τέταρτο.

Υποστήριξε επίσης πως οι οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ για την Ελλάδα ήταν λανθασμένες το 2010 όπως και οι περισσότερες που ακολούθησαν προσθέτοντας, ότι «αν ήταν μαθητές μου και έρχονταν με μια σειρά από μοντέλα όπως αυτό, θα βαθμολογούνταν με "D-" ή "F"».

Τέλος, τόνισε πως η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα ανακεφαλαιοποιώντας τις τράπεζες ώστε να αναβιώσει ο δανεισμός προς τις μικρές επιχειρήσεις στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ