Έσπασε κάθε ρεκόρ! Αυτό είναι το ποσό «μαμούθ» για κασέτα του Super Mario της κονσόλας Nintedo 64

Έσπασε κάθε ρεκόρ! Αυτό είναι το ποσό «μαμούθ» για κασέτα του Super Mario της κονσόλας Nintedo 64

Έσπασε όλα τα ρεκόρ για τιμή πώλησης βιντεοπαιχνιδιού μια σφραγισμένη κασέτα του θρυλικού «Super Mario» της κονσόλας Nintendo 64.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions, την Κυριακή πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ για βιντεοπαιχνίδι των 1,56 εκ. δολαρίων, μια σφραγισμένη κασέτα του θρυλικού «Super Mario» της κονσόλας Nintendo 64.

«Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι που δημοπρατήθηκε ποτέ σε τιμή πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έρικ Μπράντλεϊ, εκπρόσωπος του αμερικανικού οίκου.

Η Heritage είχε ήδη καταγράψει ένα πρώτο ρεκόρ την Παρασκευή: μια κασέτα της σειράς βιντεοπαιχνιδιών «The Legend of Zelda» της κονσόλας του Nintendo NES πουλήθηκε για 870.000 δολάρια.

Η κασέτα του «Super Mario 64» χρονολογείται από το 1996 και χρησιμοποιούσε 3D για πρώτη φορά.

Είναι «το μόνο γνωστό αντίγραφο που λαμβάνει βαθμολογία 9,8 A ++» από την εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Wata που αξιολογεί την κατάσταση των κασετών, δήλωσε ο Μπράντλεϊ, διευκρινίζοντας ότι αυτή η βαθμολογία ήταν «η υψηλότερη που θα μπορούσε να λάβει ένα ρετρό βιντεοπαιχνίδι».

Ο Μάριο είναι ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών, με τη δημιουργία του να συμβάλλει στην παγκόσμια επιτυχία της Nintendo.

Εμφανίστηκε το 1981 ως ο χαρακτήρας «Jumpman» στο βιντεοπαιχνίδι «Donkey Kong», μετονομάστηκε σε «Mario» το 1985 και είχε πολλές περιπέτειες, είτε με τον αδελφό του Λουίτζι, είτε οδηγώντας το αγωνιστικό του αυτοκίνητο.

Τα τελευταία χρόνια, τα ρετρό βιντεοπαιχνίδια είναι όλο και πιο περιζήτητα ανάμεσα στους νοσταλγούς λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών.

Τον περασμένο Απρίλιο, μια κασέτα Super Mario Bros του 1986 της κονσόλας Nintendo NES πουλήθηκε έναντι 660.000 δολαρίων σε δημοπρασία που διοργάνωσε πάλι η Heritage Auctions.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ