ΕΥ: Έναρξη παγκόσμιου διαγωνισμού για νέους data scientists

ΕΥ: Έναρξη παγκόσμιου διαγωνισμού για νέους data scientists

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός είναι ανοικτός σε φοιτητές πανεπιστημίου, καθώς και σε νέους με εργασιακή εμπειρία στο data science

Η EY ανακοινώνει την έναρξη του 2021 Better Working World Data Challenge, ενός παγκόσμιου διαγωνισμού για φιλόδοξους data scientists. Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος της δέσμευσης της EY να χρησιμοποιεί την καινοτομία και την τεχνολογία, για να επιλύσει μερικές από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές και κλιματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Σκοπός του φετινού διαγωνισμού είναι η αξιοποίηση των data analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης, για την εύρεση λύσεων αποτελεσματικότερης διαχείρισης δασικών πυρκαγιών.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός είναι ανοικτός σε φοιτητές πανεπιστημίου, καθώς και σε νέους με εργασιακή εμπειρία στο data science ή σχετικό επιστημονικό τομέα μικρότερη των δύο ετών, από όλον τον κόσμο, και την Ελλάδα.

H EY συνεργάζεται με τη Microsoft, η οποία θα προσφέρει την cloud πλατφόρμα Azure, για τις ανάγκες του διαγωνισμού. Οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, μαζί με δορυφορικές εικόνες από τη NASA, για να αναπτύξουν αλγόριθμους που θα βοηθήσουν τις ομάδες διαχείρισης δασικών πυρκαγιών να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων στην πρώτη γραμμή, κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών πυρκαγιάς. Αυτά τα μοντέλα θα περιλαμβάνουν δυνατότητες δημιουργίας χαρτών με περιοχές κινδύνου πυρκαγιάς ή πρόβλεψης της εξάπλωσής της.

Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών του διαγωνισμού, επαγγελματίες τεχνολογίας από την EY και τη Microsoft θα παραδώσουν webinars, για να θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις διάφορες διεργασίες που θα κληθούν να αναλάβουν, καθώς και να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του Azure, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να τελειοποιήσουν τη δουλειά τους. Παράλληλα, ένα εκτεταμένο δίκτυο αρχών δασοπροστασίας, ομάδων γεωσκοπήσεων (earth observation), και επιστημονικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θα παρέχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, για να υποστηρίξουν τους συμμετέχοντες στη δημιουργία θετικού αντίκτυπου, με τη βοήθεια των δεδομένων, της Τεχνητής Νοημοσύνης και της τεχνολογίας.

Οι λύσεις που θα διακριθούν παγκοσμίως θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2021 και οι νικητές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα. Στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση του παγκόσμιου διαγωνισμού, θα διεξαχθεί και ένας επιμέρους διαγωνισμός για τις ελληνικές συμμετοχές, με τους διακριθέντες υποψήφιους να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην EY Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, καθώς και για να δηλώσουν συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το ey.com/datasciencechallenge. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις συμμετοχής θα παραμείνει ανοικτή έως τις 15 Ιουνίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ