Η Google αποκαλύπτει τι ψάξαμε περισσότερο το 2020

Η Google αποκαλύπτει τι ψάξαμε περισσότερο το 2020

Σε μια χρονιά που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε το συντομότερο ίσως να μη θέλουμε να δούμε τι ψάξαμε περισσότερο στο διαδίκτυο, αφού η ανασκόπηση θα θυμίσει λίγο ως πολύ τις δυσκολίες της πανδημίας και των μέτρων.

Οι άνθρωποι για τους οποίους ψάξαμε περισσότερο το 2020 στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με την Google, το δίδυμο της ενημέρωσης στον πρώτο γύρο του lockdown, δηλαδή οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς. Μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις καταγράφηκαν για τα κρούσματα, τον κορονοϊό, αλλά και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την τηλεκπαίδευση, δηλαδή το eclass, το e-me και το Webex που χρησιμοποιείται σήμερα για να φέρνει σε επικοινωνία τους μαθητές με τους δασκάλους τους.

Στα θέματα επικαιρότητας την πρώτη θέση πήρε -φυσικά- ο κορονοϊός, ενώ οι ερωτήσεις που ξεκινούν από το «πού» ήταν επίσης επηρεασμένες από την πανδημία. Εκτός από το «πού έγινε σεισμός» που βρίσκεται στην πρώτη θέση, οι ερωτήσεις που κάναμε πιο συχνά στο Google αφορούν τις μάσκες, τα κρούσματα, τα μηνύματα για τη μετακίνηση, ενώ -μία έκπληξη- πολλοί έψαχναν για το ποιοι κινηματογράφοι έπαιζαν την ταινία «Παράσιτα».

Ο πρώτος γύρος του lockdown συνοδεύτηκε -ανάμεσα σε άλλα- από την έλλειψη… μαγιάς στα σουπερμάρκετ και οι αναζητήσεις στην Google μας βοηθούν να καταλάβουμε γιατί. Στις συνταγές, η δεύτερη και η τρίτη θέση αφορούσαν συνταγές για ψωμί και τσουρέκι, όμως και τα δύο υποκλίθηκαν στον καφέ dalgona, δηλαδή στον χτυπημενο στιγμιαίο καφέ με ζάχαρη και νερό που φαίνεται πως έγινε επιτυχία όχι μόνο στην Κορέα αλλά και στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ