Η νέα εποχή της Apple

Η νέα εποχή της Apple

Το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της Apple για τους προγραμματιστές επέλεξε ο επικεφαλής της εταιρείας Τιμ Κουκ για να ανακοινώσει τη νέα πορεία που παίρνει η εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple ανακοίνωσε πως η εταιρεία θα σταματήσει να χρησιμοποιεί επεξεργαστές της Intel στους υπολογιστές της. Ήδη η εταιρεία χρησιμοποιεί δικούς της επεξεργαστές στα iPhone, iPad, Apple Watch και Apple TV και η απόφαση να προχωρήσει και στους υπολογιστές σηματοδοτεί το τέλος μιας 15ετούς συνεργασίας με την Intel. Για τους κατασκευαστές των εφαρμογών, σύμφωνα με τον Τιμ Κουκ, η μετάβαση θα είναι εύκολη, ενώ πρόσθεσε πως εταιρείες όπως η Microsoft και η Adobe έχουν ήδη ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία.

Παράλληλα η Appleα ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS με διάφορες βελτιώσεις όπως η αυτόματη οργάνωση των εφαρμογών, η εύκολη διαγραφή ακόμα και εφαρμογών μαζικά και η εισαγωγή νέων emoji στην εφαρμογή μηνυμάτων Messages. Παράλληλα στο νέο iOS 14 περιλαμβάνονται σημαντικές προσθήκες και βελτιώσεις του ψηφιακού βοηθού Siri, καθώς και μία λειτουργία Picture-in-Picture. Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος αναμένεται να είναι διαθέσιμη στους χρήστες από τον Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ