Δικαστική ήττα για την Apple

Δικαστική ήττα για την Apple

Το ποσό των 31 εκατ. δολαρίων θα πρέπει να καταβάλει στην Qualcomm η Apple μετά από απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που έκρινε πως η δεύτερη παραβίασε τρεις κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες της πρώτης.

Η απόφαση δίνει ώθηση στην Qualcomm στη συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη της με την Apple. Το ποσό είναι μεν αμελητέο για τα δεδομένα της Apple, η ρευστότητα της οποίας ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια, όμως δημιουργεί προηγούμενο ενόψει μιας άλλης δίκης που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν η Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και με τη συνδρομή της Apple και της Intel κατηγόρησε την Qualcomm πως διατηρεί το μονοπώλιο σε μια σειρά από chips που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα.

Η Επιτροπή έκρινε πως η Qualcomm εμποδίζει την είσοδο άλλων κατασκευαστών στον συγκεκριμένο τομέα με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πληρώνουν υψηλότερες τιμές για τα τηλέφωνα που αποκτούν.

Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται επίσης στα δικαστήρια, με την Qualcomm να αμφισβητεί το σκεπτικό της Επιτροπής, όμως ταυτόχρονα η εταιρεία στράφηκε κατά της Apple με την κατηγορία πως χρησιμοποίησε παράνομα μία σειρά από ευρεσιτεχνίες που ήταν κατοχυρωμένες στην ίδια.

Η Apple δήλωσε απογοητευμένη από την ετυμηγορία. Σημειώνεται πως η Qualcomm δεν είναι πια προμηθευτής της Apple για τα εξαρτήματα των iPhone, καθώς την έχει αντικαταστήσει η Intel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ