Το πρώτο USB stick από ανακυκλωμένο χαρτόνι

Το πρώτο USB stick από ανακυκλωμένο χαρτόνι
Τι είναι το USB σχετικοί ή άσχετοι το γνωρίζουμε όλοι. Πρόκειται για μια σύνδεση Η/Υ με περιφερειακές συσκευές. Το 1995 η θύρα USB

άρχισε να εμφανίζεται στους πρόσφατα κατασκευασμένους υπολογιστές. Από το 1997 τα Windows 98 ήταν η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows που υποστήριξε την τεχνολογία USB. Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν αυξηθεί η δημοτικότητα της θύρας USB σε σημείο που όλα τα προηγούμενα πρότυπα σύνδεσης Η/Υ να αντικατασταθούν με περιφερειακά αυτής της θύρας σύνδεσης. Οι σημερινοί υπολογιστές παρέχουν τουλάχιστον τρεις θύρες σύνδεσης USB.

Σε μια θύρα USB μπορούν να συνδεθούν πολλές περιφερειακές συσκευές, όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι, εκτυπωτής, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και η εξωτερική αποθήκευση (γνωστή και ως USB Flash). Ο USB σχεδιάστηκε αρχικά για τους προσωπικούς υπολογιστές, αλλά έχει γίνει κοινό και σε άλλες συσκευές, όπως PDAs και παιχνιδομηχανές. Το 2004 υπήρχαν περίπου 1 δισεκατομμύριο συσκευές USB στον κόσμο.
Αυτό που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε είναι πώς η πράσινη συνείδησή μας μπορεί να "παντρευτεί" με την εξέλιξη της τεχνολογίας

Παρά την έντονη προσπάθεια που γίνεται να "πρασινίσει" ο κλάδος της τεχνολογίας, οι φόρμες δεν είναι στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην προκειμένη όμως το πείραμα πέτυχε. Το Gigs 2 Go, ένα σετ micro-USB κλειδιών, που έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας (5,5 X 8,8 3,5 εκατοστά και με πάχος 3,5 χιλιοστών) κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο χαρτόνι.

Ακόμη και το πλαστικό που συγκρατεί το chip της μνήμης είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο (και ανακυκλώσιμο) πλαστικό.

Αν και η περιγραφή, όπως γράφει το paper, δεν μας προδιαθέτει για τις αντοχές του, η κατασκευάστρια εταιρεία BOLTgroup, η οποία εδρεύει στο Charlotte των ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι το USB είναι ανθεκτικό στο νερό, την υγρασία και τις πτώσεις και γι’ αυτό δεν χρειάζεται καν καπάκι.

Το G2G κυκλοφορεί σε χωρητικότητες 1GB, 8GB και 16GB σε σετ των τεσσάρων, από το οποίο απλώς τραβάς ένα ("Tear-and-Share") για να μεταφέρεις δεδομένα, φωτογραφίες, μουσική, ταινίες ή οτιδήποτε άλλο θέλεις.

Μπορείς, επίσης, με ένα μικρό πρόσθετο κόστος να προσθέσεις το όνομά σου, το λογότυπο της εταιρείας σου ή οποιοδήποτε άλλο γραφικό θεωρείς ότι ταιριάζει.

Προκειμένου, βέβαια, να κρατηθεί χαμηλά το κόστος, η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία USB 2.0, αλλά όσοι επιθυμούν το ταχύτερο πρωτόκολλο USB 3.0 σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να το αποκτήσουν.

Το Gigs 2 Go έγινε γνωστό από την επιτυχημένη του καμπάνια στο Kickstarter από όπου συγκέντρωσε γρήγορα αρκετά περισσότερα από τα 14.000 δολάρια που απαιτούνταν για τη χρηματοδότησή του.

Πρόσφατα, μάλιστα, βρήκε το δρόμο του και προς το MOMA της και το ψαγμένο e-shop του γνωστού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης.

Οι τιμές των Gigs 2 Go ξεκινούν από τα $24,95 (~€18) και φτάνουν στα $69,95 (~51) για κάθε πακέτο ανάλογα με τη χωρητικότητα και μπορείς να τα παραγγείλεις από το e-shop της εταιρείας. Υπολόγισε περί τα €10 ταχυδρομικά έξοδα ανά παραγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ