Νέα εξαγορά από την Google - ποιά εταιρία απέκτησε

Νέα εξαγορά από την Google - ποιά εταιρία απέκτησε
Στην εξαγορά της εταιρείας ρομποτικής Savioke, προχώρησε η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας και διαδικτύου Google, σύμφωνα με το BBC.


Το κόστος απόκτησης της εταιρείας, που εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ, δεν έγινε γνωστό. Η Savioke ακόμη δεν έχει παρουσιάσει κάποιο προϊόν στην αγορά, αλλά έχει γνωστοποιήσει ότι εντός του έτους θα ξεκινήσει δοκιμές για προϊόντα της.
Τον τελευταίο ένα χρόνο, η Google έχει εξαγοράσει άλλες οκτώ εταιρείες που ασχολούνται με τον τομέα της ρομποτικής.
Η Savioke ιδρύθηκε μόλις πέρυσι. Ωστόσο, ο επικεφαλής της, Στιβ Κάζινς, διαθέτει εμπειρία στο χώρο, έχοντας εργαστεί για τη δημιουργία του ρομπότ PR2, μιας μηχανής που πραγματοποιεί δοκιμές σε κώδικα λογισμικού.
«Πιστεύουμε ότι έχει φτάσει η ώρα που τα ρομπότ θα πρέπει να αναπτυχθούν ευρέως στην αγορά των υπηρεσιών» τόνισε ο Στιβ Κάζινς στο BBC.
«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα σχέδιά μας, αλλά πιστεύουμε ότι η τεχνολογία είναι πλέον ώριμη ενώ η αγορά παραμένει ανεκμετάλλευτη» πρόσθεσε ο ίδιος.
«Υπάρχουν λίγα παραδείγματα αξιοποίησης ρομπότ σε νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν υποβοηθητικά στη δουλειά των χειρούργων, αλλά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αυτόνομες μηχανές ικανές να βοηθήσουν τον άνθρωπο» κατέληξε ο Κάζινς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ