Ο Έλληνας που "υποχρέωσε" την Apple να του πληρώσει εκατομμύρια

Ο Έλληνας που "υποχρέωσε" την Apple να του πληρώσει εκατομμύρια
Μια εφαρμογή μονάχα φτάνει, εκατομμυριούχο να σε κάνει. Και η εφαρμογή είναι η SnappyCam την οποία πούλησε στην Apple ο  ομογενής Γιάννης Παπανδριόπουλος. Αν και το ποσό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εκτιμάται ότι ανέρχεται σε «πολλά-πολλά εκατομμύρια δολάρια» σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο.

Ο Παπανδριόπουλος είναι κάτοχος PhD από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης ενώ επινόησε τον τρόπο να κάνει την κάμερα του iPhone να πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών πλήρους ανάλυσης σε 20 με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, σημαντικά ταχύτερα δηλαδή από την εγγενή λειτουργία (burst mode) του iPhone.
Η εφαρμογή SnappyCam δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store ενώ και οι ιστοσελίδες της SnappyLabs δεν είναι προσβάσιμες.
Η κίνηση αυτή της Apple έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχων κινήσεων της εταιρείας κατά τις οποίες προχωρά στην εξαγορά μικρότερων ομάδων που βρίσκονται πίσω από δημοφιλείς εφαρμογές, τις λειτουργίες των οποίων ενσωματώνει στο iOS.Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος, ο οποίος, ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από δώδεκα ετών σήμερα θεωρείται κορυφαίος του είδους του. Ο ίδιος εδώ και λίγα χρόνια προσπαθεί να εφαρμόσει μια μέθοδο που όπως ισχυρίζεται, θα κάνει το ίντερνετ έως και 200 φορές ταχύτερο απ' ότι είναι σήμερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ