Greece Country Highlights: Ένα πολύτιμο «εργαλείο» του «BrainRegain – Ελληνισμός εν Δράσει»

Greece Country Highlights: Ένα πολύτιμο «εργαλείο» του «BrainRegain – Ελληνισμός εν Δράσει»

To «BrainReGain – Ελληνισμός Εν Δράσει» είναι μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Η πρώτη προσπάθεια συστηματικής ενημέρωσης των Ελλήνων της διασποράς σχετικά με τις εξελίξεις του τρέχοντος οικονομικοκοινωνικού πλαισίου της χώρας που δημιουργούν ευκαιρίες επαναπατρισμού για τους Έλληνες του εξωτερικού, γίνεται μέσα από το «Greece Country Highlights», μια πρωτοβουλία του «BrainRegain – Ελληνισμός εν Δράσει», σε συνεργασία με την ΕΥ. Πρόκειται για ενα πολύτιμο «εργαλείο» που παρουσιάζει όλες τις βασικές πληροφορίες και εξελίξεις στο Ελληνικό ρυθμιστικό, νομοθετικό και επενδυτικό πλαίσιο για την ενημέρωση του απόδημου Ελληνισμού.

To «BrainReGain – Ελληνισμός Εν Δράσει» είναι μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επιδιώκει τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών του εξωτερικού και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Βασικοί στόχοι του είναι η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας όλων των Ελλήνων, η δημιουργία συνθηκών για την επιστροφή της γενιάς των brain drainers στην Ελλάδα και η συνεργασία παραγωγικών δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας που θα συμβάλουν στην ανασυγκρότησή της.

Το «Greece Country Highlights» που δημοσιεύτηκε από το του «BrainRegain – Ελληνισμός εν Δράσει», σε συνεργασία με την ΕΥ, παρουσιάζει τους δείκτες ανάπτυξης οικονομικού κλίματος, τα κίνητρα επαναπατρισμού για τους Έλληνες του εξωτερικού, τα εργαλεία ενίσχυσης επιχειρηματικότητας αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους και τις πολιτικές, για τη στήριξη της οικογένειας και για μια καλή ζωή στην Ελλάδα.

«Η απόφαση της επιστροφής των Ελλήνων του εξωτερικού είναι εξίσου δύσκολη με την απόφαση της εγκατάλειψης της πατρίδας και δεν μπορεί να βασιστεί μόνο στο νόστο και την επιθυμία να σμίξει κανείς με τους αγαπημένους» δήλωσε ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας Κωνσταντίνος Κεσεντές, εξηγώντας πως αυτό «προϋποθέτει την ύπαρξη ενός περιβάλλοντος με αξιοκρατία, υγεία, εκπαίδευση, δικαιοσύνη, ασφάλεια, καινοτομία και ελκυστικές αμοιβές. Μέσω του Greece Country Highlights, επιχειρούμε να μεταφέρουμε στους Έλληνες του εξωτερικού όλες τις θετικές εξελίξεις στους παραπάνω τομείς και να εκπέμψουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα αλλάζει και γίνεται πιο παραγωγική, πιο ψηφιακή, πιο δίκαιη, πιο εξωστρεφής». Και συμπλήρωσε, «Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία, η οποία όχι μόνο θα μετατρέψει το «brain drain» σε «brain gain», αλλά θα καταστήσει την Ελλάδα πόλο έλξης επιστημόνων και από άλλες χώρες. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη διοίκηση και τα στελέχη της EY, οι οποίοι επιμελήθηκαν το Greece Country Highlights με τον ενθουσιασμό του εθελοντισμού, το οποίο φιλοδοξούμε να μπει στα σπίτια όλων των Ελλήνων του εξωτερικού».

Από την πλευρά του, ο Πάνος Παπάζογλου, μέλος του ΔΣ της πρωτοβουλίας και Διευθύνων Σύμβουλος της EY, ανέφερε ότι: «Το Greece Country Highlights αποτελεί ένα ζωντανό εργαλείο που θα ανανεώνεται τακτικά και είναι ενταγμένο στην ευρύτερη στρατηγική της πρωτοβουλίας μας για τη δημιουργία συνθηκών για την επιστροφή της γενιάς των brain-drainers. Η υπεύθυνη ενημέρωση που παρέχουμε δια μέσου του Greece Country Highlights, συνδυάζεται με την υπηρεσία Brain Regain Mentoring με την οποία υποστηρίζουμε ενεργά την επανασύνδεση των Ελλήνων του εξωτερικού με την αγορά εργασίας της Ελλάδας. Τέλος, έχουμε δημιουργήσει τη διαδικτυακή πλατφόρμα Jobs in Greece, στην οποία εταιρείες δημοσιεύουν θέσεις εργασίας που απευθύνονται στους Έλληνες του εξωτερικού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ