Πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων της Αθήνας για ενεργειακή αναβάθμιση

Πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων της Αθήνας για ενεργειακή αναβάθμιση

Η νέα δράση αφορά τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων για ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμησης ενέργειας.

Άλλη μια σημαντική δράση στήριξης των επιχειρήσεων της πρωτεύουσας ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων.

Η νέα δράση αφορά τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων για ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμησης ενέργειας. Η πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πακέτο μέτρων συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από την δημοτική αρχή και αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων της περιοχής παρέμβασης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης(ΟΧΕ)του δήμου. Για τη συγκεκριμένη, θα δοθούν σε πρώτη φάση 2,3 εκατ. ευρώ, ποσό που σε δεύτερη φάση είναι δυνατό να ανέλθει στα 5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου. Η σχετική πρόσκληση για κατάθεση αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα αυτό, θα εκδοθεί την Τετάρτη από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ)του δήμου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, θα χρηματοδοτηθούν επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού από 5.000 έως 30.000 ευρώ. Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης ανέρχεται σε 80% του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου. Αυτό σημαίνει ότι μια επιχείρηση που θα υποβάλει πρόταση για να υλοποιήσει παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις εγκαταστάσεις της, συνολικού κόστους 5.000 ευρώ, θα μπορεί να λάβει δημόσια χρηματοδότηση ύψους 4.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν: Στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ) της ΟΧΕ δήμου Αθηναίων (Κλεισθένους 15, Τ.Κ. 10552, Αθήνα - τηλ. 210 3310011 - 210 3224054), e-mail: [email protected] και στο Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ/ΕΛΑΝΕΤ, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 39, T.K. 10564, Αθήνα, (Στοά Πεσμαζόγλου, 7ος όροφος), τηλ. 216 200 1163, e-mail: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ