Κυρ. Μητσοτάκης: Η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη θα γίνει με διαφάνεια

Κυρ. Μητσοτάκης: Η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη θα γίνει με διαφάνεια

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη θα γίνει με διαφάνεια τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

"Να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας θα γίνει με διαφάνεια και ταχύτητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη", είπε ο πρωθυπουργός. "Να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δεν θα γίνει τέτοια τραγωδία", ανέφερε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι: "Βρεθήκαμε από πρώτη στιγμή σε τόπο και έχουν περάσει μέρες και πιστεύω κάθε Έλληνας ταυτιζόμαστε με συγγενείς θυμάτων βλέπουμε στα θύματα παιδιά και φίλους μας, είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

"Είπα χθες ο χρόνος δε μπορεί να γυρίσει πίσω και αυτό που να κάνουμε να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα για τα αιτία θα γίνει με διαφάνεια και μέγιστη ταχύτητα για μα αποδοθεί δικαιοσύνη. Να κάνουμε άμεσα κινήσεις για να βελτιώσουμε επίπεδο ασφαλείας, είπε και τόνισε ότι είναι μάχη διαρκείας με κατεστημένες αντιλήψεις που έρχονται από παρελθόν.

Είναι μια μεγάλη πρόκληση για τη χώρα να εκσυγχρονιστούμε να γίνουμε Ευρώπη παντού και όχι σε κάποιους τομείς, ανέφερε στη συνέχεια. "Ζητούμε ένα καλύτερο κράτος με περισσότερη διαφάνεια και αξιοκρατία και αξιολόγηση".

Από την πλευρά της η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε:

"Η χώρα βιώνει τραγωδία το τραύμα είναι ανοιχτό συλλογικό και βαθύ δεν υπάρχουν λόγια να απαλύνουν πόνο για ζωές που χάθηκαν. Η κοινωνία πενθεί και θυμώνει και χάνει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Αυτή την οργή πρέπει να μην την κάνουμε παραγωγική, είπε ακόμα. Να υπάρξει άμεση λογοδοσία προς κάθε κατεύθυνση και να διασφαλίσουμε ότι πότε ξανά δεν θα συμβεί μια τραγωδία να διώξουμε παθογένειες και να αφήσουνε πίσω μια Ελλάδα που μας εκθέτει είναι χρέος απέναντι στις ζωές που χάθηκαν άδικα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ