Αλ. Τσίπρας: Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη

Αλ. Τσίπρας: Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αποπομπή του Παύλου Πολάκη, μιλώντας σε συνέδριο για την υγεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας προς το εσωτερικό του κόμματος με αφορμή την κρίση που ξέσπασε σχετικά με την τύχη που θα έχει ο Παύλος Πολάκης.

«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ», διαμήνυσε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας σε συνέδριο για την υγεία ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται για το ότι ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών».

Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε με έμφαση ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή. Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ».


«Εγώ κρίνω το μέτρο και το βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα. Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των επερχόμενων εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς».

«Η ζημιά είναι ότι ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη επί 24-48 ώρες, αντί για τις προγραμματικές μας θέσεις. Αύριο (σ.σ. 01.03.2023) παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας για το μείζον ζήτημα της στέγασης», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Η θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο και τα όργανα. Θα έρθουμε στην κυβέρνηση για να δημιουργήσουμε θεσμούς».

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε «συμμορίτες». Δεν είδα αντιδράσεις. Ο κ. Γεωργιάδης, είχε αναφερθεί στην κ. Τουλουπάκη «θα τη γδάρω και θα τη βάλω φυλακή». Δεν είδα και πάλι, αντιδράσεις».

Επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς, λόγω της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. Οπότε, δεν δικαιούται να χαίρεται, όπως ο λύκος στην αναμπουμπούλα», τόνισε, καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ