Ενόχληση Ερντογάν με Σολτς: Ζητά να επανέλθει η γερμανική «ουδετερότητα» στα ελληνοτουρκικά

Ενόχληση Ερντογάν με Σολτς: Ζητά να επανέλθει η γερμανική «ουδετερότητα» στα ελληνοτουρκικά

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε «παράπονα» στον Γερμανό καγκελάριο για τις δηλώσεις του τελευταίου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα

Την ενόχλησή του στον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, για τη στάση του στα ελληνοτουρκικά, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γερμανό καγκελάριο, κατά την οποία κάλεσε το Βερολίνο να επιστρέψει στην «ουδετερότητα» σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο «διαμεσολαβητής» Ερντογάν θα μιλήσει με Πούτιν, Ζελένσκι για τις εξαγωγές δημητριακών & λιπασμάτων

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Γερμανός καγκελάριος είχε δηλώσει αναφερόμενος στην Τουρκία ότι «δεν νοείται κράτη – μέλη της συμμαχίας να αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία άλλης χώρας του ΝΑΤΟ».

Όπως τόνισε κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «όλα τα θέματα οφείλουν να λυθούν στη βάση του διαλόγου και του Διεθνούς Δικαίου. Είναι συμφέρουσα για όλους μας η καλή γειτονία. Η ανατολική Μεσόγειος είναι περιοχή γεμάτες δυνατότητες και είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών να τις αξιοποιήσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ