Συνάντηση Ν. Δένδια με τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα

 Συνάντηση Ν. Δένδια με τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα

Ο κ. Δένδιας προσέφερε στον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα, αντίγραφο επιστολής του Ιωάννη Καποδίστρια


Τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα Τζον Κέρι, υποδέχθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαν μια γόνιμη συζήτηση για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ για το κλίμα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, τη διοργάνωση από την Ελλάδα της Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Conference» το 2024 και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Σε αναγνώριση της στήριξης του προγόνου του T. Κέρι, Th. Lindall Winthrop, στην ελληνική Επανάσταση και ως ένδειξη της μακροχρόνιας ελληνο-αμερικανικής φιλίας, ο κ. Δένδιας προσέφερε στον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα, αντίγραφο επιστολής του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η επιστολή του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, γραμμένη το 1828, απευθυνόταν στην Φιλελληνική Εταιρεία Νέας Υόρκης, και εξέφραζε την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού για την ανθρωπιστική βοήθεια που είχε παρασχεθεί από τις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στο twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ