ΕΛΚ: Βράβευσε Γερμανό βουλευτή που αγωνίζεται για την αναβάθμιση των ελληνογερμανικών σχέσεων

ΕΛΚ: Βράβευσε Γερμανό βουλευτή που αγωνίζεται για την αναβάθμιση των ελληνογερμανικών σχέσεων

Ο Κρίστιαν Γκόινι είναι λάτρης της Θεσσαλονίκης και θέλει να φτιάξει γέφυρες ανάμεσα στις δυο χώρες, αφήνοντας στην άκρη τα στερεότυπα κατά της Ελλάδας.

Η Berliner Kurier αναφέρεται στον Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή από το Βερολίνο Κρίστιαν Γκόινι, ο οποίος την Τετάρτη βραβεύτηκε με το ευρωπαϊκό μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, ο Γκόινι ασχολείται εδώ και δεκαετίες με τις ελληνογερμανικές σχέσεις και θέλει να φτιάξει γέφυρες ανάμεσα στις δυο χώρες, αφήνοντας στην άκρη τα στερεότυπα κατά της Ελλάδας.

Επιπλέον επισημαίνει, πως ο βουλευτής θα ήθελε η συνεργασία να είναι μεγαλύτερη - θεωρεί πως «Η Γερμανία και το Βερολίνο έχουν αφήσει πολλές δυνατότητες για στενότερη συνεργασία στο συρτάρι, ενώ αντ’ αυτού μιλούσαν αφ’ υψηλού για την κρίση χρέους της χώρας».

Ωστόσο ο ίδιος, στο άρθρο της Berliner Kurier επισημαίνει πως θέλει με τη δράση του να εξαφανιστούν τα στερεότυπα αυτά και προτείνει στους αναγνώστες να επισκεφτούν την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα: «Όχι μόνο επειδή η Θεσσαλονίκη είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος, αλλά γιατί η επικοινωνία είναι εύκολη "τα αγγλικά αρκούν συνήθως, ωστόσο πολλοί (σ.σ. κάτοικοι της περιοχής) μεγαλύτερης ηλικίας μιλούν και γερμανικά, καθώς έζησαν και εργάστηκαν στη Γερμανία"».

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ