Ελληνικό διάβημα και στον Ουκρανό πρέσβη για το φορτίο του Αντόνοφ που κατέπεσε έξω απ΄ την Καβάλα

Ελληνικό διάβημα και στον Ουκρανό πρέσβη για το φορτίο του Αντόνοφ που κατέπεσε έξω απ΄ την Καβάλα

Σημειώνεται ότι το πρωί έγινε γνωστό ότι έχει δοθεί εντολή αντίστοιχο διάβημα να γίνει και από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Βελιγράδι στις αντίστοιχες αρμόδιες αρχές.

Διάβημα και στην Ουκρανία (μετά τη Σερβία) για το φορτίο του αεροσκάφους Antonov που κατέπεσε έξω από την Καβάλα, έκανε σήμερα το ΥΠΕΞ.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε διάβημα στον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για την φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί έγινε γνωστό ότι έχει δοθεί εντολή αντίστοιχο διάβημα να γίνει και από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Βελιγράδι στις αντίστοιχες αρμόδιες αρχές.

Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος που κατέπεσε το βράδυ του Σαββάτου έξω από την Καβάλα ήταν ουκρανικό, αλλά είχε μισθωθεί από σερβική ιδιωτική εταιρεία για να μεταφέρει πυρομαχικά στο Μπαγκλαντές. Ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Νις της Σερβίας και στη διαδρομή αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα και συνετρίβη.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 8 άτομα, πλήρωμα, όλοι τους Ουκρανοί. Εχασαν τη ζωή τους ακαριαία κατά την πρόσκρουση. Οι σοροί τους ανασύρθηκαν χθες και θα γίνουν νεκροτομές μέχρι τέλος της εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ