Πτώση Αντόνοφ στην Καβαλα: Εντοπίστηκε άγνωστη λευκή ουσία - Ειδικος στρατιωτικός λόχος στις έρευνες

Πτώση Αντόνοφ στην Καβαλα: Εντοπίστηκε άγνωστη λευκή ουσία - Ειδικος στρατιωτικός λόχος στις έρευνες

Μεγάλη αγωνία επικρατεί για το φορτίο του αεροσκάφους Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα και σκοτώθηκαν οκτώ επιβαίνοντες του.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην περιοχή και εστιάζονται σε μια λευκή ουσία, άγνωστης προέλευσης που φαίνεται ότι εντοπίστηκε στο σημείο.

Θα ξεκινήσει από την Αθήνα με Σινούκ ειδικός στρατιωτικός λόχος για να συμμετάσχει στις έρευνες. Θα διατεθεί τμήμα του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ (Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής) Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα. Η μετακίνηση του τμήματος θα γίνει με CH-47D από Μέγαρα. Στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο ομάδες ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς).

Αγωνία για την επικινδυνότητα του φορτίου
Την ανησυχία του για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θράκης, Χρήστος Μέτιος.“Μίλησα και με τον διοικητή της Πυροσβεστικής και με το κέντρο Πολιτικής Προστασίας. Το βασικό ερώτημα που παραμένει μέχρι και τώρα είναι εάν το πολεμικό υλικό που μεταφερόταν με το μεταγωγικό αυτό ήταν επικίνδυνο ή αρκετά επικίνδυνο. Αυτό θα το απαντήσουν οι επιστήμονες. Έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι κρατικές υπηρεσίες, και χημικοί του στρατού και πυροτεχνουργοί που είναι ήδη εδώ. Αναμένουμε την εκτίμηση αν είναι επικίνδυνο ή ακόμα περισσότερο επικίνδυνο” ανέφερε.

“Υπάρχει αγωνία, αναμένουμε απαντήσεις” σημείωσε.

Συντονιστής Πυροσβεστικής στην ΕΡΤ: «Νιώσαμε κάψιμο στα χείλη και τη γλώσσα»
«Υπάρχουν μικροεστίες φωτιάς, σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων. Έχουμε απαγορεύσει την είσοδο στον χώρο που ενεργούμε, έχει δοθεί σύσταση να μην πλησιάζουν οι κάτοικοι, να είναι προσεκτικοί και να έχουν κλειστά παράθυρα. Νιώσαμε κάψιμο στα χείλη και τη γλώσσα, κι εμείς φοράμε μάσκες. Δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που μας επηρεάζει» είπε αρχικά ο κ. Αποστολίδης.

«Όταν θα είναι ασφαλές το σημείο, καθώς έχουμε ακούσει για εκρηκτικά και θα πρέπει να μας δώσουν το “οκ” ότι είναι ασφαλές, θα μπούμε στο πεδίο. Οι πυροτεχνουργοί είναι αυτοί που θα μας διαβεβαιώσουν αν υπάρχουν εκρηκτικές ύλες, ώστε να ξέρουμε αν κινδυνεύουν οι διασώστες. Δεν υπάρχει εικόνα ακόμα από το drone, τώρα σηκώθηκε. Έχουμε πλησιάσει με τις μάσκες στα 50 μέτρα, έχουμε δει ένα κομμάτι της ατράκτου, υπάρχει πολύ υλικό διάσπαρτο στα χωράφια» πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής των ερευνών ξεκαθάρισε ακόμα πως «η πληροφορία είναι πως το πλήρωμα ήταν 8μελές. Το πεδίο πρέπει να είναι σταθερό και ασφαλές για να μπουν οι διασώστες. Δεν θα διακινδυνεύσουμε κανέναν. Είναι 13 άτομα από την ΕΜΑΚ και 26 πυροσβέστες».

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Πηγή: enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ