Μπάιντεν σε Ερντογάν: Πρέπει να πωληθούν τα F-16 στην Τουρκία, αλλά... αποφασίζει το Κογκρέσο

Μπάιντεν σε Ερντογάν: Πρέπει να πωληθούν τα F-16 στην Τουρκία, αλλά... αποφασίζει το Κογκρέσο

«Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή ΝΑΤΟϊκού εδάφους», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ που παράλληλα ανακοίνωσε επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 800 εκατ. δολαρίων προς την Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ είναι περισσότερο ενωμένο από ποτέ μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε από την Μαδρίτη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, λέγοντας πως είναι σύμφωνος, αλλά πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν ετέθη κανένα θέμα σε βάρος της Ελλάδας από τον Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

«Η Συμμαχία θα υπερασπισθεί κάθε σπιθαμή νατοϊκού εδάφους», προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε επίσης την πρόθεση της Ουάσινγκτον να ανακοινώσει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ κινητοποιούν τον κόσμο να συνταχθεί στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ρωσία πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τη συνεργασία με την Τουρκία και την πώληση των F-16, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Είπα στον Ερντογάν αυτό που του είχα πει και τον Δεκέμβριο. Δεν είναι προς το συμφέρον μας να μην το κάνουμε αυτό. Του εξήγησα ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Τα F-16 πρέπει να πωληθούν, αλλά το Κογκρέσο πρέπει να αποφασίσει... Νομίζω μπορούμε να το πετύχουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ